Kırklareli’nde 3 Bin 450 Araca Trafik Cezası Kesildi

Kırklareli’nde 3 Bin 450 Araca Trafik Cezası Kesildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin, 2016 yılı Mart ayında yaptığı denetimlerde, 23 bin 384 aracın kontrolünün yapıldığı,...

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin, 2016 yılı Mart ayında yaptığı denetimlerde, 23 bin 384 aracın kontrolünün yapıldığı, bunlardan kusurlu bulunan 3 bin 450 araca idari para cezası tatbik edildiği bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından 2016 yılı Mart ayı içerisinde toplan 23 bin 384 araç kontrol edilmiş olup, bunlardan kusurlu bulunan 3 bin 450 araca trafik idari para cezası tatbik edildi" denildi.

Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 338 aracın trafikten men edildiği ve 64 sürücünün ehliyetine el konulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2016 yılı Mart ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam 48 maddi hasarlı ve 49 yaralamalı olmak üzere toplam 97 trafik kazası meydana gelmiştir. 30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun 3. toplantısında kabul edilen "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde, İlimizde her gün ekiplerimizce farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmektedir. Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edilmekte olup, 2016 yılı Mart ayı içerisinde yapılan kontrollerde, 1 bin 479 araç sürücüsüne hız limitlerini ihlalden, 5 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan dolayı trafik idari para cezası tatbik edilmiştir."

RADARLA HIZ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca, radarla hız kontrollerinin de aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Ülkemizde ve ilimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, ilimiz merkezinde İnönü, Kurtuluş, Edirne ve Eriklice caddeleri üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergahlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır. Yıl içerisinde ilimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."