Kırkpınar'da Başpehlivanlığı Kazanan Orhan Okulu, Baba Ocağında

Kırkpınar'da Başpehlivanlığı Kazanan Orhan Okulu, Baba Ocağında

KIRKPINAR'da başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki baba ocağında aile büyüklerinin elini öptü.

KIRKPINAR'da başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki baba ocağında aile büyüklerinin elini öptü. Anne Huriye Okulu, "Orhan'ı Kırkpınar'a yolcu ederken sanki içime doğmuş gibiydi. Bu günleri hissetmiştim" dedi.

654'ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde finalde Osman Aynur'u yenerek başpehlivan olan Orhan Okulu, Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde oturan ailesinin yanına gitti. Eşi Ayfer, kızı 5 aylık Zeynep, babaannesi Hanife Okulu, annesi Huriye Okulu, babası Bekir Okulu, kayınpederi İlhan Güzeller ve kayınvalidesi Selma Güzeller ile sevincini paylaşan Orhan Okulu, aile büyüklerinin elini öptü.

SANKİ İÇİME DOĞMUŞTU

Başpehlivan Orhan Okulu'nun annesi Huriye Okulu, oğlunun kazanması için sürekli dua ettiğini söyledi. Oğlunun başpehlivan olmasından mutlu ve gururlu olduğunu belirten Huriye Okulu, "Bizlere bu mutluluğu yaşatan oğlumu kutluyorum. Orhan'ı Kırkpınar'a yolcu ederken sanki içime doğmuş gibiydi. Bu günleri hissetmiştim. Geceleri kaldırır ona ballı süt içirir, gündüzleri de ızgara yedirirdim. Başpehlivan annesi olmak çok farklı bir duygu. Allah tüm annelere bu güzel duyguları yaşatsın. İki çocuğum var. İkisi de pehlivan. Orhan artık başpehlivan" dedi.

ALLAH BU GÜNLERİ DE GÖSTERDİ

Oğlunu bu günlere getirebilmek için çok mücadele ettiğini anlatan baba Bekir Okulu, "Ona gözüm gibi baktım. 17 yıllık güreş müsabakalarında her boyda birinci oldu. Sadece 2008 yılında geçirdiği sakatlık nedeniyle 1 yıl güreşe ara verdi. Diğer yıllarda tüm boyları birinciliklerle bitirdi. Allah bu günleri de gösterdi" ifadelerini kullandı.

Torununun başpehlivan olması için çok dua ettiğini kaydeden babaanne Hanife Okulu, büyük sevinç yaşadığını belirtti.

SÜREKLİ AYRI KALIYORUZ

Orhan Okulu'nun eşi Ayfer Okulu ise şunları söyledi: "Eşimin başpehlivan olması çok güzel bir duygu ama bizim için çok zor. Sürekli ayrı kalıyoruz. Kışın antrenmanları oluyor, yazın da kampı oluyor ve güreşlerde oluyor. Ancak çok gurur verici bir şey. Ailecek çok mutluyuz. Çok gururluyuz."

Antrenörü Kemal Yılmaz da Orhan Okulu'yu yalnız bırakmadı. Yılmaz, "Tarihi Kırkpınar'da altın kemeri kazanmak çok güzel duygu. Pehlivanımız Orhan Okulu ile gurur duyuyoruz" dedi.

654'ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin Başpehlivanı ve altın kemerin sahibi Orhan Okulu da çok mutlu olduğunu, bu başarıyı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a ve tüm Antalyalılara armağan ettiğini anlatırken, altın kemeri kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı