Kırşehir Belediyesinden Türkiye’de Bir İlk

Kırşehir Belediyesinden Türkiye’de Bir İlk

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘Kırşehir Belediyesini’ kurumsal kimliğe kavuşturmak için çalışmalarının ilk dönemde olduğu gibi şuanda da artarak devam ettiğini söyledi.

- Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘Kırşehir Belediyesini’ kurumsal kimliğe kavuşturmak için çalışmalarının ilk dönemde olduğu gibi şuanda da artarak devam ettiğini söyledi.

Bahçeci, 2009 yılında aldıkları ve kurumsal kimliğine kavuşturulamamış Kırşehir Belediyesini kendinden sonraki nesillere kurumsal kimliğine kavuşmuş ve her alanda gelişen bir şehir kimliği ile birlikte belediye olması için çalıştıklarını ve bu anlamda yapılması gerekenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ BELGESELİNİ KENDİ ÇEKİYOR

Şehri ve belediyeyi geliştirmek adına çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kurduğumuz ekiple birlikte Türkiye’de ilk defa yapıldığına inandığım ve örneğinin olmadığı gördüğüm bir çalışmayı ekibimizle iyi şekilde istişare ederek yaptık. Oluşturduğumuz medya tanıtım birimimiz de kendi belgeselimizi çekecek ve Kırşehir’in kültürünü tarihini geleceğini geçmişini tam ve ayrıntılı olacak şekilde şehrin her karesini gözlemleyerek çalışacak ve çalışmalarına destek verdiğimiz bir ekip oluşturduk. Oluşturduğumuz ekip bizden önceki dönemleri ve mevcut durumda yaptığımız çalışmaları hem tepeden hem de yerden yaptıkları çekimlerle kayıt altına alırken belediye bünyemizde ki arşivlerden de faydalanıyor. Bu süreç içerisinde Kırşehir’in yakın tarihine ışık tutacak kişilerle de görüşüp çalışma yapıyor.

Kırşehir’in derinlemesine bir çok amatör belgeseli çekilmesine rağmen oluşturduğumuz ekip alanında profesyonel kişilerle de görüşüp kurumsallaşma yolunda ilk belgesel çekimini yapacak. Bu nokta da çalışmalar başladı. ‘Belgesel’ kavramının kesin olmamakla birlikte bir tanımını yapamasak da var olan tanımlar üzerinden özel bir çalışma yapma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla belediyemiz de olmayan ama ihtiyacını bu denli gelişen Kırşehir Belediyesinde bir gereksinim olarak gördüğümüz ‘multikopter’i alarak şehrin hizmetine sunduk.

Kırşehir adına bir dırama çalışması değil tamamen kurumsal kimlik çalışması yapmaya çalışıyoruz. 2011 yılında Kırşehir Belediyesine yakışır olmayan ve sürekli güncel halde tutulan kurumsal bir site kurarak Kırşehirlinin iletişim çağında belediyeden beklentilerini elektronik ortamda öğrenme şansına sahip olduk .Aktif halde izlenen kurumsallaşmış yapıda ki internet sitemize medya tanıtım birimizi de kullanarak güç verdik. Kırşehir’de Haber Ajansları ile kurumsallaşma yerel gazetelerle de günlük aktivitelerimizi paylaşma yolunda çalışmalar yapmaktayız. Kırşehir’in yakın tarihini de her açıdan görüntülemek ve fotoğraflamanın ilerleyen dönemlerde mutlaka etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009 yılında başladıkları modern ve yaşanabilir bir kent oluşturmak adına eski hayvanat bahçesinin bulunduğu alanda gördüğü rüyanın da etkisi ile ‘Masal Parkı’nın oluşumu için proje hazırlayarak hayata geçirmiş ve bölgenin sosyalleşmesi için çalışmalara başlamıştı. Bahçeci, “Masal Parkı alanımız, ‘Çılgın Projemiz’ gibi Kırşehir’in önemli bir ihtiyacını giderdi. Alanda çalışmalar bitmek üzere kendi kahramanlarımızı tanımak ve yeni yetişen neslimizin yabancı çizgi film karakterleri kadar kendi milli karakterlerini de tanıması amacı ile oluşturuldu. Kısa zaman içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. 16 bin 300 metre kare alan üzerinde aileleri ile birlikte çocuklar hoş vakit geçirerek kendi kahramanlarını tanıma fırsatı bulacak” ifadelerini kullandı.