Kırşehir Çevresinde Şiddetli Yağış, Sel Baskınlarına Ve Maddi Hasara Sebep Oldu

Kırşehir Çevresinde Şiddetli Yağış, Sel Baskınlarına Ve Maddi Hasara Sebep Oldu

Kırşehir çevresinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, ilçe ve köylerde sel ve su baskınları yaşandı.

Kırşehir çevresinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, ilçe ve köylerde sel ve su baskınları yaşandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonucu, Çiçekdağı ilçesine bağlı 5 köydeki ayçiçeği, şeker pancarı, kabak ve hububat ekili araziler olumsuz etkilendi. İbikli, Beşikli, Hacı Demirli köylerindeki arazilerin büyük kısmı sular altında kaldı. Köylerde 3 küçükbaş hayvanla 40 tavuk sele kapıldı.

Çiçekdağı'nın Kırıkkale sınırına yakın Bozlar Evci, Gölcük, Konurkale ve Çiçekli köylerinde dolu nedeniyle meyve bahçeleri zarar gördü.

KESİKKÖPRÜ KÖYÜ MEVKİ, KIRŞEHİR-AKSARAY KARAYOLU SEL SULARI ALTINDA KALDI

Öğleden sonra devam eden sağanak yağışlar merkeze bağlı birçok köyde de etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle oluşan su ve sel baskını sonucu, arpa, buğday ve şeker pancarı ekili tarım arazileri zarar gördü.

Kırşehir'e 22 kilometre mesafedeki Kesikköprü köyü mevkii, Kırşehir-Aksaray kara yolu sel suları altında kaldı. Kırşehir'den Aksaray istikametine seyir halindeki bazı araçlar Kesikköprü köyü mevkisindeki karayolunda sel sularına kapılarak sürüklendi ve maddi hasar meydana gelirken can kaybı yaşanmadı.

Kesikköprü köyü Muhtarı Şahin Koç, Karakuyu köyü yönünden gelen sel sularının bir anda köye ulaştığını ve dere yataklarının taşması ile köyün büyük bir kısmında sel baskını yaşandığını ifade etti. Köy Muhtarı Şahin Koç, Kesikköprü köyü içinde bulunan tarihi Cacabey Kervansarayı'nın arka caddesinden geçen içme suyu isale hattının selden etkilenerek kullanım dışı kaldığını belirtti ve "Şu an itibari ile köyde içme suyumuz yok, köy içinde bulunan bir çeşmeden taşıma yöntemi ile içme suyu ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı köyde, ekili tarım alanları ve meyve bahçeleri sel suları altında kalırken, köyün büyükbaş ve küçükbaş hayvanları yaz mevsimi olması dolayısı ile yaylada olduğu için sel ve su baskınlarından etkilenmedi.

Kesikköprü köyü yerleşim alanı yakınından geçmekte olan Kızılırmak nehrinin karşı tarafında bulunan Kuruağıl köyü Muhtarı Şenol Büyükşahin ise köylerinin sağanak yağıştan fazla etkilenmediğini bazı zirai alanların su altında kaldığı belirtirken, Kırşehir-Aksaray kara yolunun sel suları altında kalmasıyla mahsur kalan araçları traktörler ile çekerek yardımcı olduklarını ifade etti.

Kırşehir, AFAD ekiplerinin bölgede havadan ve karadan kontrol çalışmaları sürerken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Özel İdare İl Müdürlüklerinin bölgede ekipler görevlendirerek, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçesi ile merkeze bağlı köylerde zarar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı