Kış, Kısa Bir Prova Yapacak

Kış, Kısa Bir Prova Yapacak

Meteoroloji 10 Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi'nin hafta sonu serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, "Kış, kısa bir...

Meteoroloji 10 Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi'nin hafta sonu serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, "Kış, kısa bir prova yapacak" dedi.

Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin (BTUM) son tahminleri hakkında açıklama yapa Murat Asar, "Bölgemiz yarın (Cumartesi) batıdan başlayarak akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur, yükseklerde kar şeklinde olması bekleniyor. Görülecek yağışların Pazartesi günü bölge genelinde, özellikle Samsun'un doğu ilçeleri ve Ordu genelinde yer yer etkili olması beklenmektedir. Samsun il merkezi ve çevresinde görülecek yağışların Cumartesi günü hafif, Pazar günü akşam saatlerinden itibaren Salı öğle saatlerine kadar ara ara etkili olacağı tahmin edilmektedir" diye konuştu.

YÜKSEKLERDE KAR

Bugün 25 derece olarak ölçülen günün en yüksek hava sıcaklığının hafta ortasında 15 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiğini bildiren Asar, "Rakımı 1000 m ve üzeri kesimlerde Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü kar yağışı beklenmektedir. Yağışların sıcaklıkların düşmesi ile beraber gece saatlerinde bölgemizin iç ve yüksek (dağlık) kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 28 Kasım Cumartesi günü Samsun, Ordu ve Sinop'ta 20 Kastamonu'da 14, Tokat'ta 18, Amasya'da 19, Çorum'da 16 derece beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu soğuyarak (kıyı bölgelerde 3-5, iç bölgelerde 5-7 derece) hafta başında Samsun ve Ordu'da 15, Kastamonu'da 7, Tokat ve Amasya'da 13, Çorum'da 10 ve Sinop'ta 14 dereceye kadar düşeceği, soğumanın Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde devam ederek hafta ortasında Amasya'nın 8, Tokat'ın 7, Çorum ve Kastamonu'nun 6 derece olacağı tahmin ediliyor. Havanın hızla soğuması ve görülecek yağışlar nedeniyle tedbirli olunmasında yarar bulunmaktadır" şeklinde konuştu.