Kitaplar Ve Yazarları, Okurlarıyla Buluştu

Kitaplar Ve Yazarları, Okurlarıyla Buluştu

Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı kapılarını törenle açtı. "Barış için; okumak lazım" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen fuara 133 yayınevi ve 94...

Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı kapılarını törenle açtı. "Barış için; okumak lazım" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen fuara 133 yayınevi ve 94 yazar katılıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliği yaptığı fuarın açılışına CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara'nın yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, protokol üyeleri ile yazarlar ve okurlar katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösteriği fuarda stantları gezen Deniz Baykal, kitap satın aldı.

Konyaaltı Belediyesi tarafından Cam Piramit'te düzenlenen fuarın açılışında konuşan Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 6 yıl önce çadırlarda başladıkları organizasyonun büyüyerek bugünlere geldiğini söyledi. İlk yıl 22 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı geçen sene 130 bin kişinin gezdiğini kaydeden Başkan Böcek, hedeflerinin bu rakamın daha da yukarı çıkması olduğunu ifade etti.

Kitapların yüzde 30 ile 60 arasında değişen oranlarda indirimli satıldığı fuara, 133 yayınevi ile 94 yazar katılıyor.

FUAR GELİŞTİ AMA EKSİKLERİ VAR

Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'na ilk gününden beri katılan yayınevleri gelinen noktadan memnun. Antalya'nın kitap okuma oranının yüksek illerden birisi olduğunu ifade eden yayınevlerinin temsilcileri, genel hatlarıyla memnun kaldıkları fuarın bazı eksikleri olduğunu ifade etti.

Yayınevlerinin sorumluları Antalya'da potansiyel olmasına karşın, fuarın markalaşma sürecinin geciktiğini vurguladı. Konyaaltı Belediyesi ve Başkan Muhittin Böcek takdir edilirken, organizasyonu düzenleyen firmanın eksiklikler konusunda daha hassas olması gerektiğinin altını çizildi.

ZAMAN KİTAP DA KATILIYOR

Zambak ve Sürat Yayın Grupları'nın fuar organizasyonlarından sorumlu Fatih Alemdar, "Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'na 6 yıldır katılıyoruz. Fuar her sene daha iyiye doğru gidiyor." dedi. Zaman Kitap Pazarlama Sorulusu İsmail Ünver de "Zaman Kitap olarak 5 yıldır katılıyoruz. Git gide fuar kendini biraz daha geliştiriyor. Daha çok yayıncı gelmek istiyor ama mekan dar olduğu için gelemiyor." diye konuştu. Ünver, Zaman Kitap'ın iki yazarı Yusuf Çağlar ile Uğur Sağındık'ın fuara katılarak okurlarıyla buluşacağı bilgisini de paylaştı.

ALAN DAR, TARİH DEĞİŞKEN

Kaynak Kültür Yayın Grubu Fuar Yönetici Halil Aydın da fuar tarihinin değişkenlik göstermemesi. bir standarda oturtulması gerektiğini söyledi. Fuar alanın küçük kaldığını ifade eden Aydın, şunları söyledi: "Bütün yayınevleri katılamıyor. Biz de burada ürünlerimizin tamamını sergileyemiyoruz. Yarısını ancak sergileyebiliyoruz. Eleme yapmak durumunda kalıyoruz. Antalya'nın mekan ihtiyacı var. Antalya kitap karşılayacak potansiyele sahip, okuma oranı yüksek bir il. Fuar merkezi olarak daha büyük alana ihtiyaç var. Burası mekan olarak güzel ama dar kalıyor."

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı