Kıvranarak ölmesini beklediler !

Kıvranarak ölmesini beklediler !
Güncelleme:

İspanya'da ölüme terkedilen Nijeryalı vatandaş hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye’den İspanya’ye gelirken Madrid Uluslararası Adolfo Suárez-Barajas Havaalanında ebola hastalığına yakalandığı kuşkusu ile acılar içinde ölüme terk edilen Nijeryalı vatandaş ile ilgili yeni bilgiler herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Havaalanındaki sağlık ekiblerinin Ebola virüsüne karşı donanımlı giyisilere sahip olmasına rağmen ilk müdahaleyi yapmayı istemedikleri ortaya çıktı. İspanya Sağlık Bakanlığı, Madrid’deki havaalanının uluslararası şartlara göre Ebola virüsüne karşı donanımlı hale getirildiğini hatırlatarak buradaki doktor ve hemşirelerin neden 50 dakika boyunca yerde kıvranan Nijeryalıya ilk yardımı yapmayarak ölüme terk ettiklerini araştırdıklarını açıkladı.

TEK NEDEN SAĞLIK EKİBİNİN "DUYARSIZLIĞI"

Yetkililer Türkiye’den gelen uçaktaki yolculara Ebola virüsüne sahip olabilir endişesi ile bir özel protokol uygulanmadığınıda vurgulayarak bu olayın sadece havaalanındaki sağlık ekiplerinin duyarsız durumundan kaynaklandığını belirtti.

ÖLEN NİJERYALI THY UÇAĞINDAN İNMİŞ

Skandalı ortaya çıkartan El Mundo gazetesi ise havaalanında gümrük çıkışında herkezin gözü önünde acılar içinde ölen Nijerya’lının özel fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda Nijerya vatandaşına sadece polisin öldükten sonra üzerlerinde hiçbir koruma elbisesi olmadan müdahale ettiği görülüyor. Polis, THY’nin İstanbul-Madrid seferini yapan uçaktan inen Nijeryalı’nın midesinden yapılan otopsi sonucu 460 gramı bulan toplam 28 adet kokain kapsülünün çıkartıldığını duyurdu.

HALKTAN BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

İspanya’daki sağlık ekiplerinin bu duyarsız davranışı halktanda büyük tepki gördü. Gazeteleri arayan binlerce okuyucu Nijerya’lının sadece derisi ve ülkesi yüzünden öldüğünü öne sürerek doktorların aynı duyarsızlığı beyaz ve Avrupalı bir vatandaşa göstermeyeceklerini idda ettile