Kızılırmak kavunu bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü

Kızılırmak kavunu bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü

Çankırı denince akla gelen ürünlerden Kızılırmak kavunu bu yıl üreticilerinin yüzünü güldürdü. Çankırı'da buğday ve arpadan sonra üçüncü sırada yer alan kavun üretimi, 40 bin dekarlık alanda yaklaşık 65 bin ton olarak gerçekleştirildi.Kızılırmak'ta...

Çankırı denince akla gelen ürünlerden Kızılırmak kavunu bu yıl üreticilerinin yüzünü güldürdü. Çankırı'da buğday ve arpadan sonra üçüncü sırada yer alan kavun üretimi, 40 bin dekarlık alanda yaklaşık 65 bin ton olarak gerçekleştirildi.

Kızılırmak'ta kavun yetiştiriciliği yapan Neşet Şahin, bu yıl mahsulün son zamana kadar elverişli olmadığını ama son yağmurların, kavunun dirileşmesine ve tatlanmasını sağladığını ifade etti. Neşet Şahin, "Yağmurlar sebebiyle mahsul bollaştı, çok şükür bu yılki mahsul geçen seneye göre çok daha bol. Kavunu halkımıza sunabilmek için tarlada silahlarla nöbet tutuyoruz, bu yıl yaban domuzu çok fazla ve tarlalara girerek kavun ve karpuza zarar veriyor, biz de mahsulün zarar görmemesi için nöbet tutuyoruz. Bu kavunların tadını bilmeyen yoktur. Buradan geçen yabancılar bu kavunun meşhur olduğunu biliyorlar ve Çankırı kavununu komşularına götürmek için bolca alıyorlar. Onlar olmasa satış zor olur, çünkü yerli halk bir adet alıyor. Biz burada sattığımız kadar da kış için ayırıyoruz, kavunları kışa kadar saklamak için saman altında bekletiyoruz. Kışa kadar muhafaza edebiliyoruz, tatlı kavun yemek istiyorsanız kavunu seçerken kavunda mühür olmasına, ağır ve dolgun olmasına dikkat etmeli."

CİHAN