''Kızımın ruhu bu adamı rahat bırakmasın''

''Kızımın ruhu bu adamı rahat bırakmasın''

Kendisini yaralayan, kızını ise öldüren sevgilisine mahkemede böyle seslendi.

Antalya'da birlikte yaşadığı Özbekistanlı Nazira Asranova'yı bıçakla yaralayan, kızı Dilafruz Ashuralieva'yı öldüren Ayhan Arslan'a duruşmada beddua eden Asranova, "Kızımın ruhu bu adamı rahat bırakmasın" dedi.

İlk eşinden ayrıldıktan sonra kızı 14 yaşındaki Dilafruz Ashuralieva ile yaşayan 37 yaşındaki Nazira Asranova, 2008 yılında elektrik teknisyeni 51 yaşındaki Ayhan Arslan ile tanıştı. Birlikteliklerinden 3 yaşlarında kızları olan çift arasında sık sık tartışma yaşandı. Nazira Asranova'nın polis merkezine giderek şikayetçi olduğu Arslan için uzaklaştırma kararı çıkmasına rağmen, Asranova sevgili şiddetinden korunamadı.

KAN DONDURAN CİNAYET - FOTO GALERİ

Geçen 25 Ağustos sabahı eve gelen Arslan, Nazira Asranova'yı karnından, kızı Dilafruz Ashuralieva'yı kalbinden bıçakladı. Arslan, üzerlerine benzin döktüğü anne- kızı yakmaya hazırlanırken Asranova'nın "Seni seviyorum hayatım, yapma" sözü üzerine bundan vazgeçti. Dilafruz Ashuralieva ölürken, Nazire Asranova ağır yaralandı. Polise teslim olan Ayhan Arslan ise tutuklandı.

Ömür boyu ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ayhan Arslan, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ayhan Arslan ifadesinde, “Konuşmak için gitmiştim. Ancak bana hakaret edince kendimi kaybetmişim. Böyle bir olay olmasını istemezdim, ama oldu. Çok pişmanım" dedi. Arslan, mahkeme başkanının, “Konuşmaya benzin bidonuyla mı gidiyorsun" sorusuna ise “Nazira beni eve almasaydı kendimi yakacaktım" karşılığını verdi.

'ONDA VİCDAN YOK'

Aldığı bıçak darbeleri nedeniyle desteksiz yürüyemeyen, yakınlarının yardımıyla duruşmaya katılan Nazira Asranova ise Ayhan Arslan'a, "Sen katilsin" diyerek tepki gösterdi. Asranova gözyaşları arasında verdiği ifadesinde, şöyle dedi:

“Sabah kapı çaldı, küçük kızıma bakan komşunun geldiği düşüncesiyle kapıyı açtım. Bu adam karşımdaydı. Daha kapıyı açar açmaz içeri daldı ve bıçağı çıkartıp bana sallamaya başladı. 3 kez mi, 5 kez mi soktu bilmiyorum. Çığlıklarıma kızım Dilafruz koştu geldi. Beni bıraktı, kızıma vurmaya başladı. Defalarca bıçakladı. Kızım yere yığıldı, yavrumu kıyma yaptı. Kızımı kurtarabilmek için 'Yapma' dedim. 'N'olursun tamam seninle yaşayacağım' dedim. O zaman bıraktı bıçaklamayı. O zaman pet şişelerdeki benzini üzerimize dökmeye başladı. Bu arada 3.5 yaşındaki kızım Filiz kapının ağzına gelmiş, donmuş gibi bizi izliyordu. Çığlıklarımıza komşular geldi. Bu adam yakalanmamak için bizi ateşe veremeden kaçtı. Bu adam cezasını çeksin. Kızımın ruhu bu adamı rahat bırakmasın."

Mahkeme heyeti, Nazira Asranova'nın tedavi gördüğü Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nden raporların gelmesi, olaydan önce annenin savcılığa verdiği dilekçelerin sonucunun öğrenilmesi ve gelmeyen bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 1 Aralık tarihine erteledi.