Kızına cinsel istismarda bulunan baba hakim karşısında

Kızına cinsel istismarda bulunan baba hakim karşısında

Bolu'da 16 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba hakim karşısına çıktı.

Bolu'da, 16 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 45 yaşındaki İ.N., "Okuldan geldikten sonra ev işlerinde çalışıyordu. Bana, "Ben de gezmek, dolaşmak istiyorum" diyerek isyan ederdi. Bu yüzden iftira attı" dedi.

Mengen İlçesi'nde oturan lise öğrencisi E.N., geçen mayıs ayında polise başvurarak babasının 7 yaşından bu yana kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. E.N., daha önce hamile kaldığını ve ilaç kullanarak düşük yaptığını iddia ederek babasından şikayetçi oldu. Liseli E.N. devlet korumasına alınırken, gözaltına alınan baba İ.N., sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İ.N., Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarında 23 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada suçlamayı kabul etmeyen sanık İ.N. şöyle dedi:

"Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Böyle bir şey olsa ben onu da kendimi de öldürürüm. Ben onu İmam Hatip Lisesi'ne gönderdim. Bizim ev ve bahçe işlerimiz çoktu. Okuldan geldikten sonra ev işlerinde çalışıyordu. Arkadaşları gezip tozduğu için kıskanıp onlara özeniyordu. Bana, "Ben de gezmek, dolaşmak istiyorum" diyerek isyan ederdi. Bu yüzden bana böyle bir iftira attı."

Tanık olarak dinlenen İ.N.'nin oğlu ise babasına iftira atıldığını, kız kardeşinin rahat etmek için böyle bir yalan söylediğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, koruma altına alınan E.N.'nin bir dahaki duruşmaya katılması için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına ve sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA