Kktc Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaşın Durumu Daha İyi

Kktc Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaşın Durumu Daha İyi

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumunun daha iyi olduğu, hiçbir cihaza bağlı olmadığı, ağızdan beslenebildiği, konuştuğu belirtilerek, her geçen gün durumunun iyiye doğru gittiği ve en uygun zamanda taburcu edilmesinin planlandığı bildi

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumunun daha iyi olduğu, hiçbir cihaza bağlı olmadığı, ağızdan beslenebildiği, konuştuğu belirtilerek, her geçen gün durumunun iyiye doğru gittiği ve en uygun zamanda taburcu edilmesinin planlandığı bildirildi.

Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili olarak bugün Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Hastane Başhekimi Sevim Erkmen, Başhekim Yardımcısı Ekran Kaptanoğlu, Prof. Dr. Tümay Sözen, ile Dr. Finn Rasmussen'in katıldığı basın toplantısında, ortak değerlendirme, "Kurcu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bugününün, beş aylık uzun rahatsızlık döneminin en iyi günü olduğu" yönündeydi.

Başhekim Sevim Erkmen, Rauf Denktaş'ın YDÜ Hastanesi'ne geldiği günden itibaren sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini, ağızdan beslendiğini, hastane içinde kısa yürüyüşler yaptığını, konuşabildiğini anlattı.

İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tümay Sözen ise Denktaş'ın durumunun iyiye gittiğini, uyanık olduğu zamanlar akıllı, mantıklı konuştuğunu belirterek, taburcu etmek için doğru zamanı ayarlamaya çalıştıkların söyledi.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı tedavi eden hekimler arasında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Finn Rasmussen ise, Denktaş'ın pek çok organıyla ilgili sorunlar yaşandığını, tedavi sürecinde bunların giderilmeye çalışıldığını belirterek, bu kadar uzun süre hasta olan insanlar için belirli bir iyileşme periyodu aranmasının normal olduğunu kaydetti.

Başhekim Yardımcısı Ekran Kaptanoğlu ise Rauf Denktaş'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, doğru zamanda taburcu edilmesinin hedeflendiğini söyledi.