Koalisyon görüşmelerinde kritik gün !

Koalisyon görüşmelerinde kritik gün !

AK Parti ve CHP heyetleri bugün bu 3 konuyu değerlendirecek..

AK Parti ile CHP’nin koalisyon heyetleri bugün Ankara Palas Devlet Konukevi’nde saat 13.00’te yeniden bir araya gelerek daha önce belirledikleri konu başlıkları doğrultusunda müzakerelerine devam edecek. İkinci tur görüşmede temel hak ve özgürlükler, Anayasa değişikliği, yargı reformu, demokratikleşme, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nu masaya yatıran heyetler, bugün 3 konu başlığı ile alt başlıkları görüşecek.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, bugün yapılacak görüşmede, ekonomi başlığı altında refahın tabana yayılması, sosyal devletin inşası, yoksullukla mücadele ve sosyal yardımların dağıtımı ile çevre politikaları konusu masaya yatırılacak. İki partinin görüşleri, uzlaştıkları ve ayrıştıkları noktalar tek tek not edilecek.

CHP’NİN 4 KRİTİK VAADİ MASADA

Ekonomi başlığı altında yapılacak görüşmelerde, CHP’nin seçim kampanyasına damgasını vuran vaatler ele alınacak. CHP, olası bir koalisyon hükümetinde emeklilere 2 maaş ikramiye verilmesi, asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılması, taşeron işçiliğin kaldırılması ve çiftçiye mazotun 1.5 TL’ye satılması taleplerinin mutlaka hayata geçirilmesini isteyecek. AK Parti’nin bu taleplere vereceği yanıtlar iki parti arasındaki müzakerelerin bundan sonraki seyrini de etkileyecek.

CUMARTESİ DÖRDÜNCÜ RAUNT

Bugün yapılacak görüşmelerin ardından, heyetlerin bir sonraki konu başlıklarına hazırlanması için müzakerelere bir gün ara verilecek. Heyetler, yeni konu başlıklarını görüşmek için cumartesi günü tekrar toplanacak. Ardından pazar gününü pas geçecek olan heyetler, pazartesi günü keşif amaçlı toplantıların sonuncusunu gerçekleştirecek.

LİDERLERE ‘UZLAŞMA’ ENVANTERİ

Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından iki partinin uzlaştığı konular, uzlaşmaya yakın olduğu konular ile uzlaşamadığı konuların envanteri çıkarılacak. Bu envanter rapor haline getirilerek salı günü iki partinin liderlerine sunulacak. Heyetlerin hazırlayacağı raporlar ışığında AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Tamam mı, devam mı?” kararı için bir araya gelmeleri bekleniyor. Liderlerin vereceği karar, koalisyon görüşmelerinin sonucunu belirleyecek.