Kobani yardımı Kürtler arasında tartışma yarattı !

Kobani yardımı Kürtler arasında tartışma yarattı !
Güncelleme:

ABD'nin Kobani'ye yolladığı yardım, Kürt gruplar arasında tartışma yarattı

ABD aracılığıyla Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye yapılan silah yardımları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında tartışmaya neden oldu.

KYB politbürosu, silahları Kobani'ye ulaştıranın kendileri olduğunu  iddia ederken IKBY Başkanlığı, silahların "Kürdistan yönetimi ve halkı" adına gönderildiğini duyurdu. 
 
KYB politbürosundan yapılan yazılı açıklamada, Kobani'ye silah  yardımının ulaştırılması içinABD ile yoğun temaslar içinde olduğu belirtilerek,  "KYB, Kobani kuşatmasının ilk gününden itibaren Halk Savunma Birlikleri (YPG)  savaşçılarıyla sürekli iletişim halindeydi. Kobani'nin kurtarılması için  bölgedeki devletler ile Arap dünyasındaki demokrat partiler ve uluslararası bütün  güçlerle her türlü siyasi ve diplomatik ilişkileri yürüttük. Silah ve lojistik  desteklerimiz de özel kanallarla Kobani'ye ulaştırıldı" denildi. 
 
Açıklamada ayrıca Suriye'nin kuzeyindeki kantonların, Kürt bölgesinde  tanınması için KYB'nin yoğun çaba sarfettiği, bunun sonucunda "Kürdistan Bölgesel  Parlamentosu"nun, kantonları tanıma kararı aldığı ileri sürüldü. 

 
IKBY: PROPAGANDA YAPIYORLAR 
 
    IKBY Başkanlığından yapılan açıklamada ise KYB siyasi propaganda  yapmakla suçlandı. ABD uçaklarıyla Kobani'ye silah ve patlayıcı maddelerinin  ulaştırılmasından sonra KYB politbürosunun, hakikatleri çarpıttığı ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Süleymaniye ve Erbil'deki antiterör güçleri, yeni ve daha önceki  silah yardımlarını Kürdistanhükümeti adına Kobani'ye göndermiştir. Bütün bunlar,  Kürdistan yönetimi ve halkı adına ABD savaş uçaklarıyla yerine ulaştırılmıştır." 
 
Bölgesel Başkanlık, gönderilen silah ve patlayıcıların 21 tondan  oluştuğunu, söz konusu yardımların tamamının Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan  yüklendiğini ve 28 paraşütle Kobani'ye indirildiği bilgisini paylaştı. 

 
TÜRKİYE PEŞMERGEYE KAPIYI AÇIYOR
 
Öte yandan bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin, peşmergenin Kobani'ye geçmesine yardımcı olacağını söylemişti. Bölgenin tüm tehditlerden arındırılmasını istediklerini vurgulayan  Çavuşoğlu, bugün ABD'nin Kobani'yi savunan tüm güçlere havadan atarak ulaştırdığı  askeri ve tıbbi malzeme yardımını da bu çerçevede değerlendirdiklerini belirtti. Bugün Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden grupların sayısının yedi olduğunu  ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:  PYD'nin yanında 7-8 grup vardır ve bunlar birlikte ortak bir karargah  kurmuştur. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de 'Kobani'ye yardım için işbirliği  içindeyiz' açıklamasını yapmıştır. Biz de peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişine  destek için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor."