Kobanide öldürülen PYDlinin cenazesi Muşa getirildi

Kobanide öldürülen PYDlinin cenazesi Muşa getirildi

Kobani'de IŞİD tarafından öldürülen Dilgeş Cudi kod adlı Adem Sezgin'in cenazesi Muş'a getirildi.2014 Mahalli Seçimleri'nde Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Muş Belediye Başkanı adayı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi...

Kobani'de IŞİD tarafından öldürülen Dilgeş Cudi kod adlı Adem Sezgin'in cenazesi Muş'a getirildi.

2014 Mahalli Seçimleri'nde Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Muş Belediye Başkanı adayı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Nimet Sezgin'in kardeşi, Kobani'de IŞİD tarafından öldürüldü.

Bugün sabah saatlerinden ailesi ve partililer tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden alınan Adem Sezgin'in cenazesi Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi'ne ait cenaze taşıma aracıyla Muş'a getirildi.

Kulp- Şenyayla mevkiinde karşılanan cenaze konvoyuna binlerce kişi katıldı. Şehir merkezinde sloganlar eşliğinde cenaze ilk olarak baba evine getirildi. Burada katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Adem Sezgin'in ağabeyi Nimet Sezgin, acının tüm Kürdistan'ın acısı olduğunu belirterek şunları söyledi: "İnanıyorum ki, bu son olacaktır. Kürdistan'da, dünyada barış ve dostluk egemen olacak. Bu gençler barış için bedenlerini toprağa verdiler. Bu gençler, bütün halkların eşitliği, kardeşliği ve özgürlüğü için canlarını verdiler. Bu gençler, zalimlere karşı mücadele ettiler. Kahrolsun zalimler diyoruz, kahrolsun faşizm diyoruz. Bu cenaze bütün Kürdistan'ın, insanlık adına, barış adına, sevgi adına adım atan, yüreği, vicdanı sızlayan herkesin cenazesidir."

Nimet Sezgin'in konuşmasının ardından Adem Sezgin'in cenazesi burada yıkandıktan sonra katılımcıların omuzlarında Taşo Mezarlığı Son Durak Camii'ne getirildi. Sezgin'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Taşo Mezarlığı'na götürüldü.

CİHAN