Kokar Kaplıcasında Tesis Sorunu

Kokar Kaplıcasında Tesis Sorunu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirle

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması olduğuna dikkat çekiliyor.

Kadirli'ye bağlı Avluk Köyü sınırları içerisinde kalan Kokar Kaplıcası'na, her gün başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerden yoğun bir turist akımı olduğu kaydedildi. Kadirli'ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcadaki suyun kükürt oranının yüksek olduğu ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle de halk arasında; 'Kokar' olarak adlandırıldığına dikkat çekildi.

Temelinde Roma hamamı kalıntılarına da rastlanan kaplıcanın, çok eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor. Başta sedef hastalığı ve cilt hastalıkları olmak üzere egzema, mantar, vitiligo, böbrek ve safra kesesi taşları, şeker hastalığına şifa olduğu düşünülen Kokar Kaplıcası'nın ayrıca çevresi çam ağacı ormanıyla çevrili güzel bir piknik alanı olarak da hafta sonu ziyaretçilerin ilgisini çektiği yorumu yapıldı.

Özellikle Adana, Osmaniye ve Mersin gibi çevre illerden gelen ve Kokar kaplıcasında şifa bulduklarını belirten ziyaretçiler, eş dost ve akrabalarına da burayı önerdiklerini ve yıl içerisinde birkaç kez kaplıcaya geldiklerini belirtiyor. Ancak kaplıca da talebi karşılayacak halen bir tesisin olmaması ve çevre düzenlemesinin yapılmaması gibi eksikliklerde ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. Bölge halkıysa sorunun bir an önce çözülüp, kaplıcanın yöreye ekonomik anlamda önemli bir katkı sunmasını bekliyor.

KOKAR KAPLICASI'NDA 'TESİS' SORUNU

KOKAR KAPLICASI'NDA 'TESİS' SORUNU

KOKAR KAPLICASI'NDA 'TESİS' SORUNU