Kolon Kanseri İki Kardeşi Aynı Anda Yakaladı

Kolon Kanseri İki Kardeşi Aynı Anda Yakaladı

Kayseri'de yaşayan ve aynı dönemde kalın bağırsak kanserine yakalanan; 42 yaşındaki Muzaffer ve 40 yaşındaki Yaşar Şahanlar kardeşler, 2 saat arayla...

Kayseri'de yaşayan ve aynı dönemde kalın bağırsak kanserine yakalanan; 42 yaşındaki Muzaffer ve 40 yaşındaki Yaşar Şahanlar kardeşler, 2 saat arayla yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kayseri'de yaşayan Muzaffer Şahanlar (42), kabızlık ve aşırı kilo kaybı nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Tetkik aşaması uzun süren Muzaffer Şahanlar bu süreci telefonla, Almanya'da yaşayan kardeşine anlattı. Yaşar Şahanlar (40) ağabeyinin söyledikleri karşısında şoke olmuştu. Çünkü kendisi de aynı şikayetleri yaşıyordu ve belirtiler tıpa tıp aynıydı. O da en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli testler yaptırdı.

Almanya'da yapılan tetkikler sonucunda, Yaşar Şahanlar'a kalın bağırsak kanseri olabileceği söylendi. Bunun üzerine Türkiye'ye gelen Yaşar Şahanlar, ağabeyi ile birlikte Memorial Kayseri Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkik ve tahliller sonucu, her iki kardeşin de aynı dönemde kolon kanserine yakalandığı ortaya çıktı.

Memorial Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Gök, iki kardeşin hastalık öyküsünü dinledikten sonra yapılan tetkikler sonucunda kolon kanseri teşhisinin konulduğunu anlattı. Muzaffer ve Yaşar Şahanlar'ın iki saat arayla ameliyat edildiğine dikkat çeken Op. Dr. Gök, "İki kardeşi aynı gün, 2 saat arayla ameliyata aldık. Yaşar Bey'in tümörlü kalın bağırsağının sağ yarısını aldıktan sonra sol yarısını ince bağırsakla birleştirdik. Muzaffer Bey'in ise kardeşine oranla kalın bağırsağının tümörlü olan daha büyük bir bölümü alındı" diye konuştu.

Yaşar Şahanlar, ailesinde de kolon kanseri öyküsünün olduğunu, amcası ve babasının da bu hastalığa yakalandığını söyledi. Almanya'da kanser şüphesiyle kontrolleri yapılırken Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini ve tedaviye ülkesinde devam etmek istediğini dile getiren Şahanlar, "Ağabeyimde ve bende bu hastalığın aynı anda ortaya çıkması bizim için çok şaşırtıcıydı. Başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığımıza kavuştuğumuz için mutluyuz. Prof. Dr. Alper Akcan'a ve Op. Dr. Mustafa Gök'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.