Komplo Teorilerinde Son Aşama

Güncelleme:

Bir Günde Gelmedik

90lı yıllarda TV kanalları devlet tekelinden çıkınca özel kanallar herhangi bir düzenleme olmaksızın istedikleri şekilde haber üretip kafalarına göre programlara başladılar. Yarı cahil toplumlarda bu epidemik yayılırken beklenmedik dev bir tsunamide gözümüzü açtık
İnternet !!!

İnternet Hayatımızın Vaz Geçilmez Parçası

Facebook, Instagram, Tweeter sayesinde herkes klavye Donkişot'u oldu. Bakıyorum aynı vecizeyi hem Karl Marks hem Freud hem Mevlana söylemiş.
Üstüne üstelik bazen tutarlı sallama yapılıyor zaten okuma alışkanlığı olmayan toplumda söylenenleri olduğu gibi kabul ediyor.

İnternet'le beraber bir şey daha gelişti. eskiden belli bir entellektüel kitlenin elinde olan yayın ve bilgi dağıtımı tüm toplumlarda az eğitilmiş katmanlarada yayıldı.
Bu hastalık artık Türkiye, Meksika gibi ülkelerde değil ABD gibi Almanya gibi ' muassır' medeniyet seviyesindeki ülkelerede sirayet etti.

Pizzacıdan Çıkan Komplo Teorisi

Eskiden berber muhabbetteydi. ' Memleket zengin fakat batı izin vermiyor.Mesela Gümüşhane 'nin altı hepten gümüş'. Ya o bor madeni şehir efsanesi. Maden mühendisleri imzalı dünyanın en büyük bor yatakları sahibi Türkiye Batı engellediği için bir türlü bor madenlerini değerlendirmiyor. Sigara paketinin arkasında yapılan hesaplarla Türkiye dünyanın sayılı zengini oluyor. Komplo üstüne komplo.

Ancak son ABD seçimleri hem küresel komplo teorilerine sınıf atlattı hemde bu komplo teorilerini son derece rafine hale getiridi.

ABD seçimleri komplo teorilerinin mümbit toprağı oldu. Vikileaks sürekli Hillary'nin aleyhine belge yayınladı. Bu belgelerinin birinde Washington DC'de çocukların yaş günü partilerinin kutlandığı bir pizza restaurantının adı geçmekteydi. Sebebide burada kampanya için para toplamak üzere etkinlik düzenlemek.
Vay efendim İnternet'te bir kampanyası. Buradan Hillary çocuk pornosu ve pedofil faaliyetler gösteren bir çete işletiyormuş. Aslında yandaki Cafe ve Tatlıcının üstü tuğla duvarla kaplanmış girişinde uluslararası pedofil cemiyetinin gizli amblemi bulunuyormuş. VsVs.
Bu iki dükkanın yanında benimde ara sıra uğradığım kitapçı ve Cafe var. O dükkanda tehdit telefonları ve e-postaları almaya başlamış. Kısacası orta sınıf bir mahallenin buluşma odağını oluşturan bu caddede insanları almış bir stres. Bu arada
YouTube da yayınlanan videoyu yüz binlerde kişi izlemiş.

Olay Burda Bitmiyor
Bu komplo teorisi yayılırken Washington'a arabayla 6 saat mesafeden bir vatandaş eline otomatik uzun namlulu silahını alıp pizzacıyı basıyor. Tüfeğiyle içerde küçük çocuklar varken bir iki el ateş açıyor. Sonuç Washington'da bol miktarda bulunan özel polis ekipleri burayı basıyor iki çocuk babası saldırganı yakalıyor. Şimdi adam kefaletsiz olarak içerde. Washington'nun özel konumundan dolayı silahlı olduğu için farklı farklı cezalar alacak. İş yeri sahipleri işlerin bozulmasından kan ağlıyor. Çift taraflı dram.

Beşiktaş'ta yaşanan terörist saldırısının yanında küçücük ve önemsiz duran bir polisiye vaka. Ancak 21. yüzyılda tüm dünyanın yaşayacağı farklı bir sanal terörizm işaret fişeği.

Atamayız Satamayız
Internet artık bizimle beraber. Sosyal medya olmazsa olmaz. Önemli olan sapla samanı ayırmak. Komplo teorilerine prim vermemek. Meselelerin dibine inmeden fikir sahibi olmamak. FotoShop'la sahte delilleri ciddiye almamak.
Fakat en önemlisi internet giderek daha küçük yaşta alışkanlık yaratırken özellikle gençlere ve çocuklara internetin iki taraflı kılıç olduğunu öğretmek.
Siz siz olun internete az dozajlı paranoyayla yaklaşın. Ne olur ne olmaz.

 

Diğer Yazıları
Bir Türk Kedisinin Amerika Macerası
Yüzde 0,0055
Futbol, Fenerbahçe ve Siyaset