Komşu iflasa hazırlanıyor !

Komşu iflasa hazırlanıyor !
Güncelleme:

Syriza Meclis Grubu Sözcüsü Filis, hükümetin iflas dahil her şeye hazırlandığını açıkladı.

Syrıza Meclis Grubu Sözcüsü Nikos Filis, hükümetin ülkenin iflası dahil her türlü olasılık için hazırlandığını söyledi.

Yunanistan’da, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) Meclis Grubu Sözcüsü Nikos Filis, hükümetin ülkenin iflası dahil her türlü olasılık için hazırlandığını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında Brüksel’de süren müzakerelerle ilgili soruları yanıtlayan Filis, hükümetin stratejik seçiminin anlaşma sağlanması yönünde olduğunu ancak müzakerelerde her türlü sonuç için de hazırlık yaptığını belirtti. Filis, Yunanistan’ın iflasının sistematik bir risk içerdiğini ve bu nedenle tüm Avrupa’yı ilgilendirdiğini ifade ederek, "Bir devlet her türlü olasılığa hazır olmalı.

Atina artık beklemede ve her türlü olasılık için hazırlanıyor" diye konuştu. Filis, Yunanistan’ın haziranda IMF’ye olan borcunu ödeyip ödemeyeceğine ilişkin bir soruyu ise "IMF’ye 5 Haziran’da ödeme yapıp yapmayacağımız kasalarda bulunacak paraya bağlı" diyerek cevapladı.

Öte yandan, Atina hükümeti ile kreditörleri arasında Brüksel’deki kritik müzakereler sürerken, Yunanistan Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis’in acilen Rusya’ya gittiği bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, bu sabah Rusya'ya hareket eden Lafazanis’in, Moskovo’da Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rus enerji şirketi Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller ve Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Sergei Stortsak ile bir araya geleceği belirtildi.