- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 12 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Komşu'dan uyarı var !

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayınlayarak Türkiye'de Yunan ve Hıristiyanlık anıtlarının olması gerektiği gibi korunmadığını duyurdu. Bildiride Türk otoriteler gerekli önlemleri almaya davet edildi.
Özellikle İstanbul'un Çatalca bölgesinde SİT alanı sayılan Bizans Mezarlığı'nın iyi korunmadığı için sistematik olarak talan edildiği ve bu konuyla ilgili defalarca Türk otoritelere uyarıda bulunulduğunun belirtildiği duyuruda buna rağmen yağmanın sürdüğü belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde Sultanahmet Bölgesi'nde SİT alanı içinde yer alan Bizans Sarayı kalıntıları üzerine inşa edildiği anlaşılan 5 yıldızlı otele de gönderme yapılan açıklamada bu durumun Rumlar tarafından tepkiyle karşılandığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca Yunanistan'daki Ortodoks topluluğunun Ayasofya'nın camiye dönüştürüleceğine dair derin endişeleri olduğu anlatıldı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ulusal ve dini simgelerinin korunması ve muhafaza edilmesininin gerekliliği vurgulandı.
Bildiride Yunan ve Hıristiyanlıkla ilgili eserlerin korunması yönünde Türk yetkililer gerekli önlemleri almaya davet edildi.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- AK Parti'de istifa sesleri !
- 400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadı
- Prezervatif tarih mi oluyor?
- Başbakan'dan özür bekliyorlar
- Memurlara maaş farkı ödeniyor !
- Cem Uzan değil mi o ?
- Fakirin kredi kartına inceleme
- Acun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...
- Sarıgül, 2015 planını anlattı !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi











































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.