Konut fiyatlarında Türkiye ikinci !

Konut fiyatlarında Türkiye ikinci !

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeler arasında Hong Kong birinci, Türkiye ise ikinci oldu.

Dünyanın önde gelen emlak danışmanlık şirketlerinden Knight Frank, dünyada konut fiyatlarının son bir yılda en hızlı arttığı ülkeleri belirlediği araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Hong Kong'un ilk sırada olduğu listede, Türkiye 56 ülke içinde ikinci sıraya yerleşti. Rusya pazarında ise, bir yıl önceye göre "kıpırdanma" emaresi var. Geçen senenin ilk çeyreğinde küresel artış endeksinde 31'inci sıraya kadar gerileyen Rusya, son bir yıl içinde 10 basamak yükselerek 21'inciliğe yerleşti.

KIBRIS VE ÇİN SONUNCU SIRADA

Araştırmaya göre 2015'in ilk çeyreği itibarıyla, Rusya'da son bir yılda konut fiyatlarında ruble bazında yüzde 5.3 artış kaydedildi. Son bir yılda yerel para birimi üzerinden fiyat artışı en fazla yüzde 18.7 ile Hong Kong'da oldu. Türkiye emlak piyasası, yüzde 18.6 artışla "dünya ikincisi" olarak açıklandı. Konut fiyatlarının bir yılda yüzde 15.5 ucuzladığı Ukrayna listenin sonunda. Kıbrıs ve Çin de son üç sırayı paylaşan diğer ülkeler.

LİSTEDEKİ İLK 10 ÜLKE

2014 yılının ilk çeyreği ile 2015 yılının ilk çeyreği arasında dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı ülkeler şöyle sıralanıyor: Hong Kong yüzde 18.7, Türkiye yüzde 18.6, İrlanda yüzde 16.8, Lüksemburg yüzde 12.1, Estonya yüzde 11, Kolombiya yüzde 9.5, Yeni Zelanda yüzde 9.5, İzlanda yüzde 9.4, İsveç yüzde 8.8, Norveç yüzde 7.2.