Konyaaltı’nda deniz temizliği yapıldı

Konyaaltı’nda deniz temizliği yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Düşünce Platformu işbirliği ile Konyaaltı sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı.

Antalya’nın gerdanlığı Konyaaltı sahilinde yaz sezonunun bitmesiyle birlikte deniz temizliği gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sivil Düşünce Platformu tarafından yapılan temizlikte 50 dalgıç, denize atılan çeşitli atıkları çıkardı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da destek verdi.

Dalgıçlar, her yaz binlerce kişiye ev sahipliği yapan dünya ünlü plajdan çuvallar dolusu atık çıkardı.  Cam ve plastik şişelerden, naylon poşetlere, lastikten bisiklet gövdesine kadar birçok atık karaya çıkarıldı. Dalgıçların çıkardığı atıkları Büyükşehir Belediyesi temizlik personeli ve öğrenciler kamyona taşıdı. Çeşitli şovlarla renklenen etkinlik sonrası dalgıçlar Başkan Türel ve Tonbul’a Türk Bayrağı hediye etti.

Denizden çıkan çöp görüntülerinin herkesi üzdüğünü belirten Başkan Menderes Türel, “Keşke bunu atanlar yeterince duyarlı olsalar ve bu sahneler olamasa. Umut ediyorum ki, bu görüntüleri görenlere çevremizi temiz tutma ve koruma anlamında ders olur. Bu temizlik çalışmasını gerçekleştiren, duyarlılık gösterenlere teşekkür ediyorum. Çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiler” dedi.

Antalya Sivil Düşünce Platformu Başkanı Hidayet Gültekin, ‘Deniz temiz olmazsa, turizm olmaz’ başlıklı deniz temizleme etkinliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gültekin, “Temizlemekten ziyade önemli olan denizi kirletmemektir. Denizin, doğanın kirletilmesine ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.