'Konya’dan IŞİD’e katılan 150 kişiden 25’i çatışmada öldü'

'Konya’dan IŞİD’e katılan 150 kişiden 25’i çatışmada öldü'

CHP’li Atilla Kart, kısmen doğrulandığını söylediği IŞİD'le ilgili bilgileri paylaştı.

CHP’li Atilla Kart, “Eylül ayı içinde Konya’dan 150 kişi Suriye’ye geçiş yapmıştır. 25 kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiği, ölü sayısının bu rakamın hayli üstünde olduğu ifade edilmektedir” dedi.

 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kendisine ulaşan ve kısmen doğrulandığını söylediği IŞİD’le ilgili bilgileri paylaştı. Katılımların daha çok Bozkır, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleştiğini söyleyen Kart, ölen kişilerin bir bölümünün kimliklerinin bilindiğine dikkat çekti.

Kart’ın yazılı açıklaması şöyle: “Suriye’ye geçişler yine ağırlıklı olarakGaziantep üzerinden yapılmaktadır. Komutan durumunda bulunan kişinin de ağır yaralı olduğu ifade edilmektedir. Gaziantep sorumlusunun kimliği Emniyet’in bilgisi dahilindedir.

IŞİD’e katılımları, IŞİD’in YPG’lilerle çatışma görüntülerini ve Suriye’ye giriş-çıkışların artık fiili bir hal aldığını gösteren görüntüler; IMC Televizyonunun 1 Ekim tarihli akşam haberlerinde canlı olarak yayınlanmıştır.

Kolluk Güçlerinin, IŞİD’in Türkiye dahilindeki faaliyetlerine müdahale edemez halde olduğu görülmektedir.

Himaye ya da asli –manevi azmettirme yollarıyla gerçekleşmekte olan bu tablonun sonuçlarından, hem siyasi ve hem de anayasal olarak Hükümetin sorumluluğunun doğacağı açıktır. Anlatımı yapılan bu fiili durum, Hükümetin gerçek hedefinin IŞİD olmadığını, başka amaçlarının bulunduğunu gösterir niteliktedir.”