Konyaya Şehit Ateşi Düştü

Konyaya Şehit Ateşi Düştü

- HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin memleketi Konya'ya şehit ateşi düştü. 2 çocuk babası Gülle'nin şark görevini tamamlamasına 7 ayı kaldığı...

- HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin memleketi Konya'ya şehit ateşi düştü. 2 çocuk babası Gülle'nin şark görevini tamamlamasına 7 ayı kaldığı öğrenildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bağlı bulundukları karakoldan sivil kıyafetlerle şehir merkezine elektrik malzemesi almaya gittikleri sırada uğradıkları silahlı saldırı da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin ölüm haberi memleketi Konya'nın Çeltik İlçesi'ne bağlı Gökpınar Mahallesi'nde oturan babası 64 yaşındaki Duran Gülle ve annesi Yeter Gülle'ye, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğu haberi üzerine sinir krizi geçiren Gülle ailesine hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

13 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ

13 yıllık uzman çavuş olan şehit Gülle'nin, eşi Emine Gülle, oğulları 11 yaşındaki Furkan Duran ve 2 yaşındaki İbrahim Gülle ile birlikte Yüksekova'da oturdukları öğrenildi. Şehit Gülle'nin memleketi Gökpınar'a en son geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda kız kardeşi Emine Gülle'nin düğününe katılmak için geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Gülle'nin ağabeyi Mehmet Gülle'nin de Eskişehir'de polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.

7 AY SONRA ŞARK GÖREVİNİ BİTİRECEKTİ

Şehit Ramazan Gülle'nin, 7 ay sonra 5 yıllık şark görevini tamamlayacağı ve Hakkari'den tayin olacağı öğrenildi.

ASKERLİĞİNİ DE KOMANDA OLARAK YAPMIŞ

1 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ölümden dönen baba Duran Gülle, şehit oğlu Ramazan Gülle'nin vatani görevini de komando olarak yaptığını belirtti. Oğlunun askerliği çok sevdiğini ifade eden Duran Gülle, "Oğlum vatani görevine gitmeden önce komando olmak istiyordu. Komando olarak da yaptı. Sonra da uzman çavuş oldu. Oğlum en son Kurban Bayramı'nda geldi. Kız kardeşinin düğünü için. İzinli olduğunda sık sık köyümüze gelirdi. Şark görevini bitirmeye de 7-8 ayı kalmıştı. Torunlarım yetim kaldı. En son 4 gün önce telefonla görüştük. İyi ve mutlu olduğunu söyledi. Keyfide yerindeydi. Bize de zaten ben doğudayım ama siz beni merak etmeyin, üzülmeyin. Biz burada iyiyiz. Mutluyuz diyordu" dedi.

Şehit Ramazan Gülle'nin cenazesinin pazartesi günü öğle namazının ardından düzenlenecek dini ve askeri törenle Gökpınar Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ