Köpeğe tecavüz davası başladı

Köpeğe tecavüz davası başladı

"Köpeğe cinsel istismar" davasına damgasını vuran ifadeler.

Kağıthane'de sahipli köpeğe cinsel istismarda  bulunduğu iddia edilen sanığın "hayasızca hareket etmek" ve "sahipli bir köpeğe  zarar vererek değerini düşürmek" suçlarından 10 aydan 4 yıla kadar hapis  istemiyle yargılanmasına başlandı.

    İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık H. Y ve avukatı, köpeğin sahibi müşteki Gazi Güven, İstanbul ve Eskişehir  baroları hayvan hakları komisyonları adına avukat Deniz Kalafatoğlu ile Elçin  Aybek katıldı.

    Duruşmada savunması alınan sanık H. Y, olay günü Alkollü olduğunu  belirtti. Polisin "köpeğe arabayla çarptığını" söylediğini ifade eden H.Y,  köpeğe cinsel istismarda bulunmadığını savundu.

    Sanık, "Ben polislere, 'köpeğe arabayla çarptığımı hatırlamıyorum'  dedim. '10 gün önce hafta sonu köpeğe çarpmışsın' dediler. Ben de o tarihte  alkollü olduğumu düşünerek öyle söyledim. Bana yüklenen suç, taciz ve tecavüzle  alakalıymış. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. O kişi ben değilim" dedi.

    Kamera görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını aktaran H.Y,  beraatini talep etti.

    Sanığın avukatı, müvekkilinin görüntülerdeki kişi olmadığını  savunarak, bu konuda tespitte bulunulmasını istedi.

    - Hayvan Hakları Komisyonu avukatları müdahil oldu

    Köpeğin sahibi müşteki Gazi Güven, "Köpek benimdir, olayı sadece video  kayıtlarında gördüm. Bunu bana komşum Burcu hanım anlattı" diye konuştu.

   Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit, sanığın beyanlarının çelişkili  olduğunu ve ihbar üzerine mahallelinin hayvanlara cinsel istismar olayının peşine  düştüğünü ifade ederek, müdahillik talebinde bulundu.

    İstanbul ve Eskişehir baroları hayvan hakları komisyonları adına söz  alan avukat Deniz Kalafatoğlu, mahkemeye emsal bir karar sunarak,  müdahilliklerine ve sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

    Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki Gazi Güven ile  hayvan hakları komisyonları avukatlarının davaya müdahil olarak kabulüne karar  verdi.

Köpeğe tecavüz davası başladı - Resim : 1

 "Psikolojim bozuldu"

    Duruşmada tanık olarak dinlenilen Burcu Mella Yatmaz, köpeği karanlık  tarafa götüren biri olduğunu ve dönüşte yüzünün net olarak görüldüğünü  belirterek, şunları söyledi:

   "Bu şahıs huzurdaki şahıstır. O köpek de aynı köpekti. Olay günü  02.00'de hayvanın ağlama, inleme sesiyle kalktım. Eşimle gidip görünce şok oldum.  Sanık, 'Seviyorum' dedi. 'Bırak köpeği' dedim. Hayvan deli gibi kaçtı. Sanık,  'Bak şimdi gene seveceğim' dedi. Alkol kokuyordu. Ancak şuuru yerindeydi.  Kamerada gördüğüm şahısla bu şahıs aynıdır. Hemen polisi aradım, polisle yarım  saat gezdik ama şahsı bulamadık. Olaydan psikolojik olarak etkilendim. Geceleri  uyuyamıyorum. Mahalleli de çocukları sokağa bırakmıyor. Gördüğüm köpek de Gazi  beye ait 'Nilayım' adlı köpektir."

   Ara kararını açıklayan mahkeme, dosya içindeki CD ve flash disklerin,  İstanbul Foto Film Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek, görüntülerdeki şahsın sanık  H.Y olup olmadığı hususunda rapor aldırılmasına karar verdi.

    Duruşmanın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde  açıklama yapan müdahil Gazi Güven'in avukatı Yasemin Babayiğit, sanığın  birbiriyle çelişen ifadeler verdiğini ancak suçu aslında kabul ettiğini  belirterek, "İtle köpekle uğraşmıyoruz. Yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Her  canlının yaşam hakkı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Köpeğe tecavüz davası başladı - Resim : 2

 İddianameden

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zeynel Sarıbuğa'nın hazırladığı  iddianamede, polis merkezine müracaat eden Kağıthane'de oturan Burcu Mella  Yatmaz'ın, "17 Ağustos'ta 02.00 sıralarında, duyduğu köpek sesinden dolayı aşağı  indiğinde, bir erkek şahsın köpeği koltuk altına almış şekilde oturduğu, 'Sen  burada ne yapıyorsun' diye sorduğunda, şahsın, 'ne yani köpeği sevemez miyim'  diyerek oradan uzaklaştığını belirttiği ve sonrasında polisi arayarak durumdan  haberdar ettiği" şeklindeki ifadelerine yer veriliyor.

Köpeğe tecavüz davası başladı - Resim : 3

   Köpeğin sahibi Gazi Güven'in de polis merkezine çağrıldığı, sokaktaki  bir iş yerinin güvenlik kamerasına ait görüntülerin izletildiği ve beyanının  alındığı kaydedilen iddianamede, kamera görüntülerinde, şüphelinin merdiven  basamaklarına oturup kucağına aldığı köpeğe cinsel istismarda bulunduğunun  anlaşıldığı ve çalışmalar sonucu şüphelinin kimliğinin tespit edildiği  belirtiliyor.

Köpeğe tecavüz davası başladı - Resim : 4

   Sanığın sahipli köpeğe aleni alanda cinsel istismarda bulunduğunun  anlaşıldığı vurgulanan iddianamede, sanığın Türk Ceza Kanunu'nunda düzenlenen  "haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı is?e yaramayacak hale getirmek veya  deg?erinin azalmasına neden olmak" ile "hayasızca hareket etmek" suçlarından 10  aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

Köpeğe tecavüz davası başladı - Resim : 5