Kore Gazisi önce eşini sonra kendini vurdu !

Kore Gazisi önce eşini sonra kendini vurdu !

Kocaeli'nde 85 yaşındaki Kore Gazisi, eşini öldürüp, intihar etti.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde çiftçilik yapan ve psikolojik tedavi gören 85 yaşındaki Kore Gazisi, gece saatlerinde uykudaki eşini silahla vurarak öldürdükten sonra aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

Olay, Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Antaplı köyünde gece sabaha karşı saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftçilikle geçimini sağlayan Kore Gazisi Ahmet Açıkgöz, önce eşi Pakize Açıkgöz’ü daha sonra kendisini vurdu. Koreli Ahmet lakabı ile tanınan Kore Gazisi Ahmet Açıkgöz (85), eşi Pakize Açıkgöz (79) ile nedeni belli olmayan bir tartışma yaşadı. Ahmet Açıkgöz kendisine ait tabancasını çıkartarak eşi Pakize Açıkgöz’ü kafasından vurdu. Daha sonra silahı kendi kafasına dayayarak tetiği çekti. Engelli olduğu öğrenilen oğlu ise sabah saatlerinde uyanarak odasından çıktığında, anne ve babasını kanlar içinde odalarında görerek durumu hemen komşularına haber verdi. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde Ahmet-Pakize Açıkgöz’ün hayatını kaybettiği tespit edildi. Olay yerine gelen çiftin çocukları ve yakınları içerisinde bulunan Açıkgöz’ün minik bir torununu ise köylüler sakinleştirmekte zorluk çekti.

Cenaze evi önünde açıklama yapan Antaplı köyü Muhtarı Hüseyin Girgin, Kore Gazisi Ahmet Açıkgöz’ün 1 haftadır psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi. Cesetler jandarma olay yeri incelemesi ve savcının yaptığı incelemelerin ardından Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Öte yandan, Pakize Açıkgöz’ün Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in teyzesi olduğu öğrenildi.