Korku dolu anları böyle anlattı

Korku dolu anları böyle anlattı

Türkiye'ye gelen bir grubu IŞİD'in çevirmesi ve dövmesi olan bir gencin kafasını koparmasını Abdulbaki Abdullah böyle anlattı.

İki hafta önce eşi ile birlikte çatışmaların sürdüğü Rakka'dan kaçarak, eşi, annesi ve bazı yakınlarıyla Batman'a yerleşen Abdulbaki Abdullah, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yaşattığı vahşeti, DHA muhabirine anlattı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan, iki kolunda Arapça yazılı dövmeler bulunan 30 yaşındaki Abdulbaki Abdullah, "Rakka'dan geldim. Yolda IŞİD kontrolü vardı. Ensesinde dövme olan bir gencin kafasını kılıçla kestiler. Kollarımdaki dövmeyi görselerdi, her iki kolumu keseceklerdi" dedi.

İki hafta önce eşi ile birlikte çatışmaların sürdüğü Rakka'dan kaçarak, eşi, annesi ve bazı yakınlarıyla Batman'a yerleşen Abdulbaki Abdullah, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yaşattığı vahşeti, DHA muhabirine anlattı. Akçakale Kapısı'ndan geçerek Batman'a yerleşen ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Abdullah, IŞİD'in Rakka'ya girmesi ve Batman'a geliş sürecinde yaşadıklarının bir vahşet olduğunu söyledi.