Korkunç kaza: 2 ölü, 12 yaralı

Korkunç kaza: 2 ölü, 12 yaralı

Adana'da yolcu otobüsünün, sunta yüklü TIR'a arkadan çarptığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

Adana'da yolcu otobüsü, sunta yüklü TIR'a arkadan çarptı, suntalar otobüse doldu. Kazada sürücü 26 yaşındaki Hamit Şimşek ile üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeynep Dönmez öldü, 12 kişi de yaralandı.Şoförün uyuduğu iddia ediliyor.

Kaza, saat 05.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Zeytinli Mahallesi'nde D- 400 karayolunda meydana geldi. Sivas- Hatay seferi yapan ve içinde yaklaşık 40 yolcunun bulunduğu Hamit Şimşek yönetiminde otobüs, yol üzerindeki bir fabrikaya giriş yapmakta olan Ahmet Avcı yönetimindeki sunta yüklü TIR'a arkadan çarptı. İddiaya göre otobüs şoförü Şimşek'in uyuklaması nedeniyle meydana gelen kazada TIR'ın dorsesindeki suntalar otobüsün ön tarafını parçalayıp etrafa saçılırken, ortalık kan gölüne döndü.
 
Kazanın haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ön tarafın hurdaya dönen otobüste sıkışan 2 aylık evli şoför Hamit Şimşek ve ön camdan fırlayıp sonra otobüsün altında kalan Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Zeynep Dönmez'in öldüğü kazada, yaralanan 12 yolcu ise ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 
 
Şoför Hamit Şimşek ve üniversiteli Zeynep Dönmez'in cansız bedenlerini sıkıştığı yerden Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışma sonunda çıkarabildi. Şimşek ve Dönmez'in cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
 
Otobüsteki bazı yolcular, şoförün uyukladığını ileri sürerken, kazadan yara almadan kurtulan TIR şoförü Ahmet Avcı, "Yolun en sağında, fabrikaya giriş yapmak üzereydim. Hiç fren sesi duymadım" dedi.Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.