Korkuteli’nde Yetişen Karyağdı Armudu Tescillenecek

Korkuteli’nde Yetişen Karyağdı Armudu Tescillenecek

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yetişen karyağdı armudunu tescil ettirmek için çalışmalara başladı.Korkuteli Z...

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yetişen karyağdı armudunu tescil ettirmek için çalışmalara başladı.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Antalya Ticaret Borsası(ATB) Coğrafi İşaret Uzmanı Dr. Rana Demirer, Çetin Baver Salman, Meyve Üreticicileri Birliği Başkanı Ali Kartop, ziraat mühendisleri Mehmet Ankaralıoğlu, Fatma Kalın, Hasan Ali Ayekin, ATB Meslek Komitesi üyesi Yaşar Kocaoğlu’nun katıldığı toplantıda, ilçede yetişen karyağdı armudu ele alındı. Toplantıda ilçede bir çalışma gurubu oluşturularak arşiv taraması, bitkisel üretim, armudun coğrafi konumu, üretim metodu ve sınıf belirleme çalışması yapılması kararlaştırıldı.

Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) coğrafi işaret konusunda önemli bir misyon üstlenmiş bir kurum olduğunu belirterek, "Umuyoruz birlikte çalışarak Korkuteli karyağdı armudunun tescillenmesini sağlayacağız. Korkuteli, mantarın başkenti olduğu kadar armudun da başkenti olacaktır. Armudun borsasını biz belirleyeceğiz" diye konuştu.

Coğrafi İşaret Uzmanı Dr. Rana Demirer ise karyağdı armudunun ününü gelecek nesillere aktarmak için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurulacağını belirterek, ilçenin beş köyünde yetişen karyağdı armudunun en az 50 yıllık geçmişe sahip olduğunu kaydetti.