Korsan suçuna hapsin ertelenmesine tepki

Korsan suçuna hapsin ertelenmesine tepki

Korsan yayın basım ve satımına getirilen hapis cezasının ertelenmesine tepkiler büyüyor. Final Pazarlama Genel Müdürü Sıtkı Koçak, korsan yayınların hem yayıncıları hem de yazarları vurduğunu belirterek, “Korsan kitap yayıncılığı...

Korsan yayın basım ve satımına getirilen hapis cezasının ertelenmesine tepkiler büyüyor. Final Pazarlama Genel Müdürü Sıtkı Koçak, korsan yayınların hem yayıncıları hem de yazarları vurduğunu belirterek, “Korsan kitap yayıncılığı önleyici faaliyetlere rağmen devam ediyor. Çünkü verilen cezaların devamlı ertelenmesi, bu konudan haksız çıkar elde edenleri cesaretlendiriyor.” dedi

Koçak, ayrıca kitap okuma oranının 2 senede önemli oranda arttığını, artacağına işaret etti. Burada okullara okuma saatinin konulmasının, medyanın önemli rol oynadığına temas etti.

Koçak, kitap satışları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Kitap satışlarının arttığı bir hakikat, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre geçen sene Türkiye’de 42 bin 626 yeni kitap basıldı. Bu yayınların 14 bini aşkın Edebiyat kitabıydı. Türkiye'de bundan böyle bilimsel kitaplara da ilgi giderek artıyor. Bu nedenle yayın evleri ciddi telifler ödeyerek yabancı yayınevleriyle aynı anda Türkçe baskı yapma yarışı içine giriyor. Bu önemli bir şey. İnternetin kitap satışlarına getirdiği kolaylık ve süratli ulaşımın rolü büyük olsa da perakende satışlarda hala kitapçıların önemi devam edecek.”

Türkiye'de halen 6 bin kitapevi, 150 kitap dağıtım şirketi bulunduğunu bildiren Koçak, satışların geçen sene yüzde 8 arttığını açıkladı. Edebiyat ve kültür kitapları ile araştırma eserlerin ortalama 10 dolar katma değeri olduğundan söz ederken, “Satılan her kitap hem kültür hayatımızı hem de ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor. Halen 9 bine yakın yayıncının Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ISBN aldığını görüyoruz. Her biri defalarca baskı yapan ve baskı adetleri artan kitapların satışları arttıkça sektörün büyüklüğü daha belirgin hale geliyor, ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunuyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN