Korucular Yetki İstedi

Korucular Yetki İstedi

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü'nde Köy Korucusu Nihat Çaprak'ın iki gün önce direğe bağlanıp kurşuna dizilerek şehit edilmesi sonrası Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bitlis'te basın...

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü'nde Köy Korucusu Nihat Çaprak'ın iki gün önce direğe bağlanıp kurşuna dizilerek şehit edilmesi sonrası Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bitlis'te basın toplantısı yaptı. PKK'ya tepki gösterek Başkan Sözen, korucuların yetkilerinin arttırılmasını isteyerek, "Çözüm süreci bahanesiyle devlete kafa tutuluyor ve hunharca katliamlar yapılıyor. Çözüm sürecinin devlete başkaldırı ve isyan olmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

Köy Korucuları Derneği'nde yapılan toplantıya, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Malatya ve Elazığ Şehit Aileleri Derneği Başkanları ve köy korucuları katıldı. Şehitlere fatiha okunan toplantıda konuşan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, sözlerine PKK'yı kınayarak başladı. 2012 yılından buyana 11 korucunun şehit edildiğine dikkat çeken Başkan Sözen, çözüm sürecini tek taraflı işlediğini söyledi. Devletin lehine olan her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirten Sözen, çözüm sürecinin herkes için işlemesini istediklerini ifade etti.

'KORUCULARIN DA YETKİSİ ARTTIRILMALI'

Korucuların korumasız olduğu için şehit edildiğini belirten Sözen, korucuların 30 yıldır geçici olarak çalıştırılmasını eleştirdi. Sözen, "30 yıllık geçicilik olmaz. Korucularımız silahsız ve korumasız olarak şehit ediliyor. Polis ve askerin yetkisi artırılıyorsa bizim de yetkilerimiz ve şartlarımız düzeltilmeli. Uzun namlulu silahlarımızı taşımak istiyoruz. Beylik tabancalarımızı taşıyabilmeli ve bunlara harç ödememeliyiz."

'PYD'YE YARDIM GÖTÜRÜLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ'

Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesinin ve buna rağmen Türkiye'nin gündemine farklı bir şekilde bazı kesimlerce taşınmasının kendilerin rahatsız ettiğini de belirten Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"30 bin insanımızın hayatının kaybetmesine neden olan bebek katili Öcalan en büyük canidir. Bu ülkenin başına beladır. Ayrıca Şanlıurfa'dan PYD'ye yardım götürülmesini kabul etmiyoruz. Kuzey'de PKK Türkiye'ye kurşun sıkarken, Güneyde de PYD kurşun sıkıyordu. Geçmişte bize kurşun sıkan PYD'ye yardım edilmesini kabul etmiyoruz ve ABD istiyor diye buna seyirci kalamayız."

FOTOĞRAFLI

KORUCULAR YETKİ İSTEDİ

KORUCULAR YETKİ İSTEDİ

KORUCULAR YETKİ İSTEDİ