Köşk seçiminde onlar oy kullanamayacak

Köşk seçiminde onlar oy kullanamayacak

Kadın sığınma evlerinde kalanlar cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanamayacak...

Aile içi şiddet, tecavüz, taciz, töre gibi nedenlerle can güvenliği tehlikeye giren ve adresleri gizli tutulan sığınma ve konuk evinde kalan yaklaşık 2 bin kadın, adreslerinin ifşa olmaması için oy kullanmayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslamyaptığı açıklamada, sığınma evlerinde kalan kadınların can güvenliği gerekçesiyle oy kullanamayacağını ifade etti. Özellikle şiddet mağduru kadınların yaşadığı bu problemin dünyada da  çözülemediğine dikkati çeken İslam, şiddete maruz kalan ve öldürülme tehlikesi altında bulunan kadınların oy kullanmasıyla ilgili “Biz de çözümleyemiyoruz” diye konuştu

Sığınma evlerinde kalan kadınların oy kullanma işlemi sırasında isimlerinin kütüğe geçtiğini ifade eden Bakan İslam şunları söyledi: "Hakkında koruma tedbiri alınan kadınlarımızın nerede yaşadıklarının belli olmaması gerekiyor. Yerlerinin gizli olması gerekiyor. Oy vermeleri teşebbüsünde bulunduğumuz takdirde bir defa kütükte isimleri geçiyor. Adresleri belirleniyor, can güvenlikleri tehdit altına girmiş oluyor. Onun için maalesef onların oy kullanması için herhangi bir girişimde bulunamıyoruz. Yani bu dünyada çözümlenebilmiş değil. Biz de çözümleyemiyoruz."