Kosova’da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı

Kosova’da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı

ARNAVUTLARIN en önemli milli bayramı olan 'Bayrak günü' olarak kutlanan 28 Kasım Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edildiği gün, Kosova'da coşkuyla kutlanıyor.Bayrak Günü ve Arnavutluk’un bağımsızlığının ilanının 102. yılı,...

ARNAVUTLARIN en önemli milli bayramı olan 'Bayrak günü' olarak kutlanan 28 Kasım Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edildiği gün, Kosova'da coşkuyla kutlanıyor.

Bayrak Günü ve Arnavutluk’un bağımsızlığının ilanının 102. yılı, Priştine ve diğer kentlerin Kırmızı ve Siyaha bürünmesine neden oldu. Başkent Priştine merkezindeki Aya Teresa meydanı milli bayrakların yanı sıra balonlarla süslendi. Kutlamalar çerçevesinde başkent Priştine’de yerli ürünler fuarı açıldı. Sabah saatlerinde açılan fuar büyük ilgi gördü. Fuarda el işlerinden gıdaya kadar çeşitli ürenler satıldı. Kırmızı ve Siyah ile süslenen el işleri ürünleri en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Arnavutluk’un Bağımsızlık Bayramı nedeniyle Arnavutluk Başkanı Buyar Nişani’ye bir kutlama mesajı gönderdi.

FOTOĞRAFLI