Köy Okulları Sessizce Zamana Teslim Oluyor

Köy Okulları Sessizce Zamana Teslim Oluyor

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, kaderine terk edilen köy okulu binalarının misafirhane, kurs merkezi ve sosyal tesise dönüştürülmesini önerdi.

- Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, kaderine terk edilen köy okulu binalarının misafirhane, kurs merkezi ve sosyal tesise dönüştürülmesini önerdi.

Savuran, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’in Çaltı köyü ilkokul binasında yaptığı çalışmayı örnek göstererek, “Çaltı köyünün halkının isteği üzerine, Büyükşehir Belediyemiz okul binasını yeniden canlandırdı. Ödemiş’te de merkeze uzak birçok köyümüz var. Bu köylerimizin canlanması adına köy okulları işlevlendirilmeli” dedi.

Taşımalı eğitim sistemi ile birlikte pek çok köyde okulların kapatıldığını ve kapatılan köy okullarının zaman içerisinde viraneye dönüştüğünü anlatan Savuran, “Bir zamanlar köy çocuklarının sevinçle sınıfları doldurduğu köy okulları bugün oldukça kötü durumda. Eski belde ve bazı köyler hariç hemen hemen tüm köy okulları ilgisiz kaldı. Sadece çatısı ve duvarları kalan bu binalar köylere hizmet için değerlendirilmelidir. O yıllarda kısıtlı kaynaklarla yapılan bu binaların hali köylere gittiğimizde hepimizin içini sızlatıyor” dedi.

MENEMEN ÖRNEĞİ

Savuran, Menemen’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir köy okulu binasını yaşam merkezi haline getirdiğini belirterek, “Menemen’in Çaltı köyünde kaderine terk edilmiş haldeki ilkokul binası yöre halkının talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce tadilattan geçirildi. Bina yeniden işlevli hale getirildi. Şu anda misafirhanesi, kurs merkezi ile çevresindeki köylere de hizmet veren sosyal bir yaşam alanı haline geliyor. Bu köylerimiz adına örnek ve umut verici bir çalışmadır. Ödemiş’te de köy okullarının hepsi olmasa birbirine yakın köylerin bulunduğu bölgelerde bu çalışmalar yapılmalı. Milli servet olan bu binalar köy halkının hizmetine açılmalıdır. Köy okulları, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerde insanlarımızın vakit geçirebileceği, ev hanımlarının Halk Eğitimi Merkezi kurslarından yararlanabileceği merkezlere dönüştürülmelidir. Bu konuda yetkililerimizden girişim bekliyoruz” dedi.

KÖY OKULLARI SESSİZCE ZAMANA TESLİM OLUYOR

KÖY OKULLARI SESSİZCE ZAMANA TESLİM OLUYOR

KÖY OKULLARI SESSİZCE ZAMANA TESLİM OLUYOR