• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
Bursa HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Köylü Pazarı'nda aşıklar konser verdi, vatandaş devamını istedi

Bursa Hanlar Bölgesi’nde yer alan ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeni görünümüyle hizmete açılan Nilüfer Köylü Pazarı yeni bir etkinlik başlattı.
13.02.2012 10:52

Bursa Hanlar Bölgesi’nde yer alan ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeni görünümüyle hizmete açılan Nilüfer Köylü Pazarı yeni bir etkinlik başlattı. Pazar içerisinde faaliyet gösteren Âşıklar Kahvesi sakini üstatlar, konser geleneği başlattı.
    Tarihi mirasın yenilenerek modern görüntüsüyle günümüze tekrar kazandırılmasının en güzel örneklerinden biri olan Nilüfer Köylü Pazarı, geçtiğimiz günlerde yeni yüzüyle hizmete girdi. Çarşıdaki âşıklar kahvesi müdavimi saz ve söz üstatları pazara hareketlilik getirmek amacıyla ücretsiz tam gün konser dönemi başlattı.
    Bundan böyle âşıklar, her hafta pazar günü pazar meydanında tam gün konser verecek. Konserlerin öğle saatlerinde başlayarak akşam geç saatlerine kadar devam edeceğini belirten Nilüfer Köylü Pazarı Derneği Başkanı Bülent Erginal, havaların ısınmasıyla birlikte de âşıkların hafta içi her gün saat 17.00'den sonra pazar meydanında konser vereceğini söyledi.
    Pazarın yenilenmesiyle tarihi çarşıda yepyeni bir dönemin başladığını anlatan Dernek Başkanı Erginal, “Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla pazarımız yenilenen yüzüyle hizmete girdi. Özellikle hafta sonları pazarımız çok hareketli. Pazar günleri başlatılan bir çalışmayla âşıklarımız halka açık konser veriyor. Çarşımızda zaten 60 yıldır süren bir aşık geleneği vardı. İlk konserden dolayı vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getirince etkinliği geleneksel hale getirmeye karar verdik.” dedi.
CİHAN

72
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmış
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim