Köylülerden hırsız nöbeti

Köylülerden hırsız nöbeti

Hayvan hırsızlığı artış gösterince köylüler silahlı nöbet tutmaya başladı.

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Alanlı köyünde artan hayvan hırsızlığına karşı köylüler tüfekli nöbete başladı. Eylem yaparak hırsızların bir an önce bulunmasını isteyen köylüler, bugüne kadar 100'e yakın büyük ve küçükbaş hayvanlarının çalındığını söyledi

Andırın’a 15 kilometre uzaklıktaki Alanlı Köyü’nde son günlerde ahırlardan büyük ve küçükbaş hayvanlar çalınmaya başladı. Hırsızların bulunması için jandarmanın sürdürdüğü çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine köylüler eylem yaptı. Dövizler açan köylüler, hırsızlara karşı tüfeklerle nöbet tuttuklarını söyledi. Köyde yaşanan son hırsızlık girişiminde hırsızların silahla ateş açtığını belirten köylülerden Abdullah Bozdoğan, "Benim yaklaşık 15 büyük ve küçükbaş hayvanım çalındı. Son girişimlerinde haberimiz oldu, kendilerini engellemeye çalıştık, ancak üzerimize ateş açarak kaçtılar" dedi.

Huzurlarının kalmadığını ve bir an önce hırsızların yakalanmasını beklediklerini vurgulayan köy sakinleri, "Köyümüze güvenlik kamerası takılmasını talep ediyoruz. Malımıza kast eden bu hırsızlar, artık canımıza da kastetmek niyetindeler. Yetkililer buna kısa zamanda çözüm bulmalıdır. Geceleri artık tüfeklerle nöbet tutuyoruz. Bu nereye kadar sürecek. Köyümüzde huzur kalmadı" diye konuştu.

DHA