Kozlu Dağköy Başpehlivanı Nedim Gürel Oldu

Kozlu Dağköy Başpehlivanı Nedim Gürel Oldu

ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri’nde başpehlivan rakibi Yusuf Tatlı’yı tuşla yenen Nedim Gürel oldu.Kozlu Belediyesi’nce ‘Hacı Kadir Duyar Spor ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen...

ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri’nde başpehlivan rakibi Yusuf Tatlı’yı tuşla yenen Nedim Gürel oldu.

Kozlu Belediyesi’nce ‘Hacı Kadir Duyar Spor ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen güreşlere 20 ilden 102 güreşçi katıldı. Çekişmeli ve heyecanlı geçen güreşlere erkeklerin yanı sıra kadınlar da ilgi gösterdi. Müsabakaları, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ak Parti’li Ertan Şahin, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık bin güreş sever izledi.

Müsabakalarda birincilikleri minik 1’de-Doğukan Önder, minik 2’de-Sefa Yılmaz, teşvik de Abdulvasi Balta, tozkoparanda Talat Uyar, destede Resul Yılmaz, küçük ortada Abdulrefik Öner, büyük ortada Erol Basat, başaltında Yücel Serinkan elde etti.

Başpehlivanlık müsabakası ise oldukça heyecanlı geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor adına güreşen Nedim Güler ile Yusuf Tatlı başpehlivanlık finalinde karşı karşıya geldi. İki güreşçinin mücadelesinde rakibini tuşla yenen Nedim Gürel, başpehlivan oldu. Güreşlerin sonunda dereceye girenlere madalya verildi.

Öte yandan yapılan açık artırmada güreş ağalığını ise Kozlu Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Tahsin Karaarslan, 200 bin lira ile aldı.

FOTOĞRAFLI