KPSS'siz 10 bin memur

KPSS'siz 10 bin memur

Ankara'daki atama skandalı iddialarına bir yenisi daha eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un açıkladığı AK Partililer'in akrabalarını önemli pozisyonlara getirdiğini gösteren 85 kişilik ‘torpil listesi’ne tepki yağarken, bir başka CHP'li Serindağ'dan şok bir iddia daha geldi. Koç'un açıkladığı listenin sadece buz dağının görünen yüzü olduğunu belirten Serindağ, "10 bin kişi KPSS'ye girmeden atandı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, önceki gün çok tartışılacak bir liste yayınladı. AK Parti’ye yakın 85 ismin hiçbir sınav ve liyakat ölçüsü gözetilmeden önemli ve kritik görevlere getirildiğini açıkladı. Türkiye, gündeme bomba gibi düşen bu listeyi konuşurken, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'dan daha ilginç bir açıklama geldi.CHP'li Serindağ, Koç'un açıkladığı listede yer alan isimlerin buz dağının görünen yüzü olduğunu dile getirerek bu sayının 10 binleri bulduğunu söyledi. 
"Sözün bittiği yerdeyiz" diyen Serindağ, "Söylenecek bir şey yok, her şey ortada. Adalet duygusu zedelendi. İnsanlar o kadrolara atanmak için kurslara gidiyor, emek sarf ediyor. Ama onlar herhangi bir gayret sarf etmeden, sınavsız memuriyete giriyor" diye konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de bütün bakanların, partinin ileri gelenlerinin bu işi yıllardır yaptığını bildiklerini belirtti. 
 
Hak etmeyen kişilerin bir yerlere getirildiğini, dirsek çürüten vatandaşların ise yıllardır bekletildiğini söyleyen Şeker, "Kuldan belki saklarsınız, belki muhalefetten saklarsınız, belki insanlardan saklarsınız ama Allah'tan nasıl saklayacaksınız? Böyle bir vicdansızlık olur mu? Devlet tamamen çürümüş, bunlar devlet adamı değil, bunlar akraba adamı, çıkar adamı" dedi.