Kral isimsiz mezara gömülecek

Kral isimsiz mezara gömülecek

90 yaşında hayata veda eden Kral Abdullah ikindi vakti defnedilecek.

90 yaşında hayatını kaybeden Suudi ArabistanKralı Abdullah Bin Abdulaziz Al Suud bugün ikindi namazında düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa verilecek. Törene çok sayıda lider katılması bekleniyor.

SADECE İSLAM DÜNYASI LİDERLERİ KATILYIOR

Vahabi geleneğine göre cenaze törenine gayri müslimler katılamadığı için Riyad'da İslam dünyası liderleri bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Afrika gezisini tören için yarıda keserek bugün törene katılacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ve Ürdün Kralı Abdullah cenaze törenine katılacak isimler arasında yer alıyor. Her iki lider de Davos programlarını yarıda keserek Riyad'a uçtu.

MÜSLÜMAN OLMAYAN LİDERLER DAHA SONRA GELECEK

Müslüman olmayan ülkelerin liderleri ise ilerleyen günlerde Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek yeni Kral Selman'a ve kraliyet ailesinin diğer üyelerine taziyelerini sunacak. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ziyaret edeceğini açıklayan isimler arasında.

İSİMSİZ BİR MEZARA GÖMÜLECEK

Cenaze töreni Riyad'daki İmam Türki Bin Abdullah Camii'nde yapılacak. Kral AbdullahVahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömülecek.

YAS İLAN EDİLMİYOR

Vahabi geleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki Kelime-i Şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

Akşam namazı sonrasında kraliyet ailesinin diğer üyeleri, vahabi imamlar, aşiret liderleri ve önde gelen işadamları, Kral Selman ve Veliaht Prensi Mükrin'e bağlılık yemini edecek.