Kredi Çekerek Bağımsız Milletvekili Aday Oldu

Kredi Çekerek Bağımsız Milletvekili Aday Oldu

Seçim kampanyasını yürütmek için bankadan 10 bin lira kredi çeken İstanbul 3. bölge bağımsız milletvekili adayı mimar Berkan Çelik, çalıştığı şantiyedeki mesaisinin ardından seçim bölgesinde seçmenlerden oy istiyor - Seçim çalışması yapacağı yere bazen ka

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - İstanbul 3. bölge bağımsız milletvekili adayı mimar Berkan Çelik, seçim kampanyasını bir bankadan çektiği 10 bin lira krediyle yürütüyor. 

İnşaat işçisi bir babanın tek oğlu olarak Avusturya'da dünyaya gelen 28 yaşındaki Çelik, 6 yaşında ailesiyle yerleştiği İstanbul'un ve Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulmak için bağımsız milletvekili adayı oldu.

Sefaköy'deki bir otel inşaatında görev alan Çelik, gündüzleri şantiye sorumlusu mimar olarak çalışırken, iş çıkışında da seçim bölgesinde çalışmalarını devam ettiriyor. 

Bankadan çektiği 10 bin lira krediyle çalışmalarını yürüten Çelik'e, ailesi, arkadaşları ve bazı seçmenler de maddi destek sağlıyor. 

Seçim çalışması yapacağı yere bazen kayınpederinden ödünç aldığı otomobil bazen de metrobüsle giden Çelik'in ekibi; eşi, annesi, kayınvalidesi ve arkadaşlarından oluşuyor. 

AA muhabirine açıklama yapan Çelik, haftanın 6 günü işe metrobüsle gelip gittiğini, seçim çalışmalarını da zaman darlığı nedeniyle metrobüs, minibüs ve toplu taşıma araçlarının durakları başta olmak üzere vatandaşların bulunduğu her yerde sürdürdüğünü dile getirdi. 

Çelik, zor bir göreve talip olduğunu ancak sorunlara duyarlı insanların kendisini Meclis'e taşıyabileceğini anlatarak, "Halkın Meclis'e girebilmesi, halkın söz sahibi olabilmesi için mücadele ediyoruz. Bir adım attım, bağımsız aday oldum" dedi. 

Partilerin sorunlara çözüm üretemediğini savunan Çelik, "Sorunları çözmek için bir parti tutmaya ihtiyacımız yok. Bu yüzden bağımsız milletvekili adayıyım. Zorlu bir süreç. Bu sürecin sonunu görebiliyoruz. Halkın sorunlarını çözmek için Meclis'e gideceğiz" ifadelerini kullandı. 

- En büyük destekçileri eşi, annesi ve kayınvalidesi

Çelik, seçim harcamaları için bankadan kredi çektiğini belirterek, "Krediyi 488 liralık taksitlerle 24 ayda ödeyeceğim. İlk taksidini geçen ay ödedim. İkinci taksidini de seçimlerden 2 gün önce ödemem gerekiyor" diye konuştu. 

Eşinin ücretli öğretmen olarak çalıştığını, kendisinin de 3 bin lira maaş aldığını kaydeden Çelik, ailesi, dostları ve bazı seçmenlerin de kendisine maddi destek verdiklerini dile getirdi.

Çelik, mal beyanında bulunan az sayıda milletvekili adayından biri olduğunu söyleyerek, geçen sene krediyle aldığı evi dışında mal varlığı bulunmadığını kaydetti. 

Sorunların anlatılmadan ve konuşulmadan çözülemeyeceğine dikkati çeken Çelik, "Eşi, annesi ve kayınvalidesiyle seçim çalışması yapan tek adayım. Ceketimi değil, tişörtümü giyip çalışıyorum" dedi. 

- Ailesi umutlu

Seçim çalışmalarına destek veren anne Selvet Aydınlık ise oğlunun çok aktif olduğunu anlatarak, şunları söyledi: 

"Devamlı bir şeyler yapıp insanlara yardım etmek istiyordu. Şimdi de topluma faydalı işler yapmak istiyor. Her zaman arkasındayım. Hep iyi şeyler düşünüyor. Etrafında çok seviliyor." 

Kayınvalide Mehtap Eren de kızıyla damadının geçen sene evlendiğini aktararak, "Kazanıp kazanmaması önemli değil. Adaylığını duyunca çok sevindik. Berkan'ın siyasete olan bakışını biliyoruz, destekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Anadolu Ajansı