Rusya'dan peş peşe açıklamalar !

Rusya'dan peş peşe açıklamalar !
Güncelleme:

İşte Rusya ve Türkiye arasındaki gerilimde son durum...

Rusya'dan peş peşe gelen açıklamar yeniden tansiyonu yükseltti. Kremlin, "Türkiye'ye yaptırım yok" açıklamasını yaparken, Rusya Başbakanı Medvedev bazı ortak projelerin dondurulmasını da kapsayabilecek bazı önlemleri hazırlaması için hükümete talimat verdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov bu sabah yaptığı açıklamada  "Türkiye’ye hiçbir ambargo uygulanmayacak. Bunun yerine ilave denetim önlemleri alacağız. Türkiye’nin öngörülemeyen eylemleri karşısında bu tepkimiz doğaldır" demişti. Ancak Rusya'dan peş peşe farklı açıklamalar geliyor. 
 
MEDVEDEV TALİMAT VERDİ
 
Ancak Kremlin'in açıklamasının ardından Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'den farklı açıklamalar geldi. Medvedev, Türkiye'nin  hükümete ekonomik ve insani alanda önlemler alınması yönünde talimat verdiğini belirtti.
 
Rus basınına göre uçak düşürülmesini suç olarak yorumlayan Medvedev "Askeri ve diplomatik önlemler aldık. Böyle önlemler almaya devam edeceğiz'' dedi, yeni önlemler kapsamında bazı ortak yatırım projelerinin durdurulabileceğini söyledi.
 
Medvedev, önlemler kapsamında Türk şirketlerinin faaliyetlerine sınırlama getirilebileceğini, Türkiye'den gıda ithalatının kısıtlanabileceğini, yatırım görüşmelerinin sonlandırılabileceğini ve gümrük vergileriyle ilgili yeni düzenlemeler yapılabileceğini de ekledi.
 
Bununla birlikte Medvedev, "Türkiye ile yüksek bir güven seviyesiyle üzerinde işbirliği yapılan yatırım projeleri dondurulabilir ya da tamamen sonlandırılabilir" ifadelerini de kullandı.
 
"TÜRK AKIMI'NINDA KISITLAMALAR OLABİLİR"
 
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev yaptığı açıklamada Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kısıtlamalara tabi tutulabileceğini söyledi. İşte Bakan’ın açıklamaları: Rusya ile Türkiye serbest ticaret bölgesi hazırlıklarını durdurmalı. Rusya Türkiye’ye ve Türkiye’den sivil uçuşları sınırlayabilir. Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kısıtlamalara tabi tutulabilir.