Küçük Yaştaki Çocuklara Sigara Satan Büfelere Ceza

Küçük Yaştaki Çocuklara Sigara Satan Büfelere Ceza

Kastamonu’da 18 yaş altındaki çocuklara sigara sattığı tespit edilen büfe ve marketlere yönelik denetim yapıldı. Denetimler de çocuklara sigara satan 2 iş yerine yasal işlem yapıldı.

- Kastamonu’da 18 yaş altındaki çocuklara sigara sattığı tespit edilen büfe ve marketlere yönelik denetim yapıldı. Denetimler de çocuklara sigara satan 2 iş yerine yasal işlem yapıldı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla okulların çevresinde bulunan ve tekel ürünü satan market, büfe gibi yerler ile ilgili denetimlerini arttırdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan kontrollerde küçük yaştaki çocuklara, öğrencilere tek tek ve paket halinde sigara satışı yaptığı tespit edilen 2 büfeye yasal işlem yaptı. Ayrıca ekipler, işyeri sahipleri hakkında Kaçakçılık Kanununa Muhalefet suçundan ve 18 yaşından küçüklere tek tek ve paket halinde sigara satmaktan Adli Soruşturma başlattı.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bu tür uygulamaların yıl boyunca devam edeceğini belirterek, çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla denetimlerin artarak süreceğini belirttiler.

(Vİ-