Küçükçekmece Belediyesi'nden ev hanımlarına pasta kursu

Küçükçekmece Belediyesi'nden ev hanımlarına pasta kursu

Küçükçekmece Belediyesi’nin açtığı ‘Pastacı Çırağı’ kursu, Küçükçekmeceli ev hanımlarından yoğun talep görüyor.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde haftada bir ücretsiz verilen derslere katılan Küçükçekmeceli kadınlar, hem stres atıyor hem de ikinci bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor. Açıldığı günden bu yana, pastacı ve aşçı çırağı kursları yaklaşık 2 bin kişiye ise sertifika kazandırdı.

BAŞKAN KARADENİZ’DEN SERTİFİKA

Pasta kursunu ziyaret ederek başarı elde eden kursiyerlere sertifika veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bu kadar güzel pastalar, kurabiyeler yaptıkları için tüm hanımları kutluyorum. Kadınlarımız her konuda olduğu gibi bu konuda da tüm hünerlerini göstermiş. Allah onları başımızdan eksik etmesin” dedi.

“PROFESYONEL ALANDA BU İŞİ DEVAM ETTİREN KURSİYERLERİMİZ VAR”

Kurslara ilginin büyük olduğunu belirten pasta kursu eğitmeni Burcu Kama da, “Temmuz ayından beri devam ediyor kursumuz. Burada hem yaş ve kuru pasta, kurabiye gibi farklı yiyeceklerin süslemesi ile yapımı öğretiliyor. Şu an yazın pasta çırağı kursu var; kışın da aşçı çırağı kursumuz oluyor. Haftada bir gün, saat 10’dan 3’e kadar devam ediyor dersimiz. 152 saat sonunda sertifika alıyorlar. Ev hanımları ve öğrenciler katılıyor kurslarımıza. Kursiyerlerimiz hem eğlenceli bir aktivitede bulunuyor hem de bilgi edinmiş oluyor. Kurstan sonra profesyonel alanda bu işi devam ettiren kursiyerlerimiz de var” diye konuştu.

“AMACIMIZ KAFE AÇIP ÖĞRENDİKLERİMİZİ İNSANLARA SUNMAK”

Bir yıldır kursa katıldığını kaydeden Meltem Kuzu (Ev Hanımı) ise, profesyonel anlamda bu işi yapmak istediğini söyledi. Kuzu, “Arkadaşımla birlikte kafe açmak istiyoruz. Öğrendiklerimizi insanlara sunmak istiyoruz. Küçükçekmece’de oturuyordum. İnternetten araştırdık bu kursu. Güzel bir ortam, öğretmenimiz çok iyi. Evde oturan ev hanımlarının böyle bir yere gelip bir şeyler öğrenerek, evlerine katkıda bulunmalarını tavsiye ederim” dedi.

Kurabiye kursunun ilgisini çektiğini belirten üniversite öğrencisi Esra Nurtay (19) ise, “Öğrenciyim, boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Burcu hocamızla kurabiye, börek, pasta, kısır ne varsa öğrendik burada. Daha önce kültür merkezinde başka kurslara katılmıştım. Pasta kursu açılacağını duyunca hemen yazıldım” dedi.

Etiketler küçükçekmece