Kudüse Yürüyüş Küresel Kafilesi Iğdırda

Kudüse Yürüyüş Küresel Kafilesi Iğdırda

Kudüs'e Yürüyüş Küresel Kafilesi, Hindistan'dan başlayan Asya yürüyüşünün Türkiye ayağında Iğdır'a geldi.

- Kudüs'e Yürüyüş Küresel Kafilesi, Hindistan'dan başlayan Asya yürüyüşünün Türkiye ayağında Iğdır'a geldi.

Hindistan, Pakistan, Endonezya, Malezya, Filipinler, Japonya, İran gibi ülkelerden katılan aktivistlerin bir araya gelerek oluşturduğu Kudüs'e Yürüyüş Küresel Kafilesi, yürüyüşüne Hindistan'dan başlamış, sırasıyla Pakistan ve İran'a geçmişti. Buralarda görkemli bir şekilde karşılanarak destek verilen kafile, bugün Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak Iğdır'a geldi.

Türkiye Organizatörü Mazlum-Der olan kafile, Iğdır Kılıçlar Anıtı önünde bir miting düzenledi. Mitinge; Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) ve Iğdırlı vatandaşlar da katıldı. Burada bir açıklama yapan Mazlum-Der Genel Başkanı Yardımcısı Recep Karagöz, İsrail'in yaptığı saldırılarla uluslararası arenada hiçbir kural ve sınır tanımadığını, bu ülkenin politikalarının bir katliam mekanizmasına çevrilmiş olduğunu söyledi. Karagöz, "Dünyanın da Siyonist

İsrail'in işlemiş olduğu cinayetlere seyirci kalması karşısında üzüntü duymamak mümkün değil. Dünyanın her bölgesinde vicdan sahibi olan bu konvoy, Siyonist zulme karşı duyarlı olmuş, tepkisini ortaya koymak için yorucu bir yolculuğu göğüslemiştir. İnsanların uyumuş vicdanlarını uyandırmak için tarihe not düşecek olan bu yolculuk çok önemlidir" dedi.

Küresel kafilenin Hintli sözcüsü Vici Bunkar ise, "Dünya bilmelidir ki, İsrail Filistin'i işgal etmiştir. Bizim bu seferimizin amacı Filistin ülkesinin özgürlüğü ve bağımsızlığına yardımcı olmaktır. Marmara gemisi saldırısını kınıyorum. Marmara gemisi girişimini destekliyorum" ifadelerine yer verildi.

Mitinge katılan Iğdırlı vatandaşlardan Ülkü Aras ise, "Buradaki atmosfer beni çok duygulandırdı. Hiçbir şey yapamıyoruz ama buradaki gönül birliğini göstermek güzel bir şey. Birbirimizin dilinden anlamıyoruz, birbirimizi tanımıyoruz ama birlikteyiz" dedi.

Buradaki mitingin ardından kafile İstanbul'a hareket etti. İstanbul'daki programlarının ardından gemiyle Lübnan'a hareket edecek olan Kudüs'e Yürüyüş Küresel Kafilesi'nin, 30 Mart Toprak Günü etkinliklerine katılmak üzere İsrail sınırına yürüyüş gerçekleştirileceği açıklandı.