Kuduzdan can verdi !

Kuduzdan can verdi !

Köpek tarafından ısırılan 53 yaşındaki şahıs aşı yaptırmayınca kuduzdan hayatını kaybetti.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde köpek tarafından ısırılan ve tedavisine gecikmeli başlanan 54 yaşındaki Hüseyin Medenioğlu, kuduzdan hayatını kaybetti.İlçede gecen ocak ayında da bir çocuk kuduzdan ölmüştü.

Doğubayazıt’ın Ahmedi Hani Mahallesinde yaşayan Hüseyin Medenioğlu, 45 gün önce Türkiye- İran transit yolu üzerinde bulunan dükkanına giderken, bir köpek tarafından ısırıldı. Kolundan yaralanan ve durumu ciddiye almayan Medenioğlu, aşı yaptırmadı. Bundan 2 hafta önce kusma ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklarla yakınları tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırılan Medenioğlu’na kuduz teşhisi konuldu.

Birkaç gün Doğubayazıt Devlet Hastanesi Enfeksiyon hastalıkları bölümünde müşahade altında tutulan Medenioğlu, daha sonra Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Elazığ’daki tedaviye de cevap vermeyen Medenioğlu, dün hayatını kaybetti.

Öte yandan geçtiğimiz 7 Ocak günü de Doğubayazıt’ta bir köpek tarafından ısırılan 4 yaşındaki Berat Açar ölmüştü. Açar ile birlikte Doğubayazıt'ta bu yıl 2 kişi kuduz nedeniyle hayatını kaybetmiş oldu.