Kulada Öğrencilere Okullarda Ücretsiz Kurs Verilecek

Kulada Öğrencilere Okullarda Ücretsiz Kurs Verilecek

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi ile ilgili toplantı düzenlendi.

- Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi ile ilgili toplantı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönergeye göre, bakanlığa bağlı resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlere isteğe bağlı olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Hakan Özkan; “ İlçemizde yaklaşık 8500 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize eksik olduğu derslerden kurs açılacak ve kurslardan herhangi bir ücret alınmayacak. Kurslara; örgün veya yaygın ortaokul veya imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler, örgün veya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler katılabilecek. Kurslar, fiziki kapasitesi ve öğrenci veya kursiyer potansiyeli yeterli olan resmi ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine bağlı olarak açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitim merkezlerinde açılacak” dedi.

Özkan; ”1-10 Ekimde kurs merkezi okul ve kurumları tespit edilerek ve kurs vermek isteyen öğretmenlerden yazılı müracaatlar alınacak, öğretmen tercihinde bulunmak isteyen veli ve öğrenciler tercihlerini bu tarihler arasında okullar aracılığıyla komisyona iletilebilecekler. Kurs merkezleri ve görevlendirilen öğretmenlerin onayları ile kurs açılacak derslerin veya kurs açılacak derslerin dönemlik veya yıllık olarak belirlenmesi ve onaylarının alınması ise 13-17 Ekim tarihlerinde yapılacak“ dedi.