Kültürler El Sanatlarında Buluştu

Kültürler El Sanatlarında Buluştu

Milli Eğitim Müdürlüğü Proje ekibi, Macaristan’da kültürler arasında el sanatlarını buluşturdu.

- Milli Eğitim Müdürlüğü Proje ekibi, Macaristan’da kültürler arasında el sanatlarını buluşturdu.

Kırsal Alanda Girişimcilik İçin Yenilikçi Yollar (İnnovative Pathways for Entrapreneurship in Rural Areas) adlı LDV projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi ve Merkez Halk Eğitim Merkezi ile Kastamonu El Sanatları ve Teşhir Merkezinden seçilen kursiyerler Macaristan hareketliliğini tamamlayıp Kastamonu’ya döndü. Proje kapsamında Macaristan’ın güneyindeki Hodmezövasarhely kentine giden ekipte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi ve Merkez Halk Eğitim Merkezi ile Kastamonu El Sanatları ve Teşhir Merkezinden seçilen kursiyerler yer aldı. Proje kapsamında İngilizce eğitimi alan kursiyerler, kültürlerarası deneyim paylaşımı ve diyalog gerçekleştirmek üzere gittikleri Macaristan’dan mutlu döndüler.

Eğitimcilerin ziyaretlerinde, Macaristan başta olmak üzere, İspanya, Estonya, ve Letonya’dan gelen katılımcılarla birlikte seramik ve çömlek üzerine atölye çalışmalarına katıldı. Ayrıca kursiyerler, Kastamonu’ya özgü el sanatlarını örneklerle tanıttılar. Hodmezövasarhely El Sanatları Merkezinde Kastamonu El Sanatlarına ait örnekleri Macar öğreticilerle paylaşan kursiyerler, meslektaşlarından da yörelerine ait el dokumaları hakkında bilgi aldılar. Son olarak katılımcı ülkeler tarafından gerçekleştirilen el sanatları bilgi paylaşım toplantısına katılan proje ekibi, seramik atölyesinde çömlek yapımı ve boyaması çalışmasına katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

Projenin bir sonraki hareketliliği Eylül 2013’te Kastamonu’da gerçekleştirilecek ve diğer ülkelerden gelen katılımcılar Kastamonu’nun el sanatlarını tanımaya yönelik atölye çalışmalarına katılacaklar.