Kundaklanan Araç Alev Alev Yandı

Kundaklanan Araç Alev Alev Yandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde park halinde bulunan otomobilde çıkan yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde park halinde bulunan otomobilde çıkan yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından söndürülerek tamamen yanmaktan kurtarılırken, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yangının kundaklama sonucu çıktığı öğrenilirken, olayla ilgili gözaltına alınan genç, otomobilini kendisinin yaktığını itiraf etti.

16 NK 042 plakalı otomobilin sahibi Şenay V.'nin eşi Avni V.'nin Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki evlerinin karşısına park ettiği otomobil, park edildikten yarım saat sonra yanmaya başladı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale ederek, itfaiye ekipleri gelene kadar otomobilin daha büyük zarar görmesini önlemeye çalıştı. Otomobilin ön kısmındaki yangın, elektrik tesisatının tutuşması sonucu arka bölüme de sıçrarken, gençlerin müdahale ettiği sırada gelen itfaiye ekipleri, anında müdahale ile yangını söndürdüler.

Otomobilin LPG'li olması nedeniyle emniyet ekipleri olası patlamaya karşı vatandaşları araçtan uzak tutmaya çalıştı. Söndürme çalışmalarının yapıldığı sırada gelen araç sahibi Şenay V., eşi Avni ve çocuklarının çalışmaları üzüntüyle izlemekten başka yapacak bir şeyleri yoktu.

"BEN YAKTIM, YENİSİNİ ALIR"

Emniyet ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak yangının kundaklama sonucu çıktığının üzerinde dururken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve emniyetteki sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edilen Ö.B., adliye binasına girişte basın mensuplarına sorusu üzerine, "Ben yaktım, bir daha alır" diyerek, otomobilini kendisinin yaktığını itiraf etti.

Kaynak: İHA