Kuran bülbüleri Çorumda yarıştı

Kuran bülbüleri Çorumda yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 11'inci Türkiye Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Final Yarışması Çorum'da gerçekleştirildi

ÇORUM (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Türkiye Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Final Yarışması Çorum'da gerçekleştirildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Ulucami'de yapılan yarışmanın açılış töreninde yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelin kendilerini geliştirmeleri ve planlı çalışma yeteneği kazanmaları amacıyla 11 yıldır çeşitli yarışmalar düzenlediklerini söyledi. 

Halkın katılımıyla çeşitli illerde gerçekleştirilen yarışmaların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Yiğit, Çorum halkının yarışmaya gösterdiği ilginin de kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Mübarek ramazanın insanlık alemine çok güzel hediyeler verdiğini anlatan Yiğit, şöyle devam etti:

"Belki de bunların en güzeli bize hayat kaynağı ve rehber olan Kuran-ı Kerim'dir. Kuran, Peygamberimize ramazanda indirilmeye başlandı. Biz de millet olarak önceden beri Kuran-ı Kerim'in yazılmasına ve okunmasına çok önem vermişiz, evlerimizin en güzel köşelerine asmışız. Bunun çok güzel bir anlamı var. Biz, 'ey Kuran, senin ihtiva ettiğin bütün mesajlar, emirler, yasaklar, helaller ve haramlar benim başım gözüm üzerine. Sen bir şey söylemişsen, sende bir şey varsa ona ben uymak zorundayım' demişiz." 

Kuran okumaya daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yiğit, "Biz şuna inanmaktayız, 100-120 bin hafız yetiştiren milletimiz, Kuran-ı Kerim'i tekrar ait olduğu yere asacak, hayatına rehber edecektir" dedi. 

Yiğit'in konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. Mardin, Samsun, Adana, Erzurum, Bursa, İzmir, Ankara, Van ve İstanbul'dan yarışmaya katılan 9 din görevlisi, çektikleri kura sırasına göre Kuran-ı Kerim okudu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in başkanlığındaki 5 kişilik yüksek seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, İstanbul Fenerbahçe Camisi'nin Müezzin Kayyumu Numan Akbaş birinci, Samsun Hamza Aslan Kuran Kursu Öğretmeni Mustafa Çolakoğlu ikinci ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mescidi İmam Hatibi Beytullah Özdemir üçüncü seçildi.

Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Müftüsü Mehmet Aşık ile vatandaşların da izlediği yarışmanın sonunda dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler verildi.