''Kuran-ı Kerim'li pasta'' için açıklama geldi

''Kuran-ı Kerim'li pasta'' için açıklama geldi
Güncelleme:

Tokat İl müftülüğünden, ''Kuran-ı Kerim tasarımlı pasta'' olayı hakkında açıklama geldi.

Tokat'ın Zile ilçesinde 2 yıl önce "Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta" yaptırıldığı iddialarına ilişkin il müftülüğünce inceleme başlatıldığı bildirildi.

Tokat Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zile Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kur'an-ı Kerim temalı pasta kesilmesinin haberlere konu olduğu anımsatılarak, bahse konu haberin 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamalarıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Söz konusu pastanın, Zile Müftülüğünün organizesi olmadığına işaret edilen açıklamada, "Pasta, Zile Din Görevlileri Derneği ve Kur'an Kursu öğrencileri tarafından hazırlatılmıştır. Kur'an sayfası ise müftülüğün bilgisi dışında konulmuştur" ifadesini yer verildi.

1924617.jpg

Bu tür davranışların Kutlu Doğum'un ve Kur'an-ı Kerim'in ruhuna uygun olmadığı vurgulanan açıklamada, "Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftası öncesi bu haftanın ruhuna uymayan etkinliklerden kaçınılmasıyla ilgili genelge yayınlamaktadır. Basına yansıyan konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

''Kuran-ı Kerim'li pasta'' için açıklama geldi - Resim : 2