Kürsüye baskın şoku

Kürsüye baskın şoku

733’üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne yaşanan tartışmalar damga vurdu.

733’üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne yaşanan tartışmalar damga vurdu. Gerginlik sabah Ertuğrul Gazi Türbesi'nde başladı.

Buraya ilk gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, içeri girmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bekledi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gelen Başbakan, Bahçeli’nin bulunduğu alana doğru ilerlerken Başbakanlık korumaları ise “Açılın, açılın” diyerek Bahçeli'nin korumalarını ittirdi.

Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce iki liderin gözleri önünde korumalar birbirlerine girdi. Davutoğlu, eşiyle birlikte türbeye doğru hareket ederken, Bahçeli geleneğin aksine türbeye girmedi. Davutoğlu'nun türbeden ayrılmasıyla Bahçeli ve beraberindeki parti yöneticileri Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Şenlikler sırasındaki ikinci tartışma ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye söz verilmemesi ile başladı. Destici’nin yakınları ile protokol sıralarında oturan belediye ve vakıf temsilcileri arasında kavga çıktı.

İŞTE ÇIKAN OLAYLARDAN KARELER - FOTO-GALERİ

Bu sırada Davutoğlu’nun önünde duran cam sehpa kırıldı. Başbakanlık korumalarının da müdahale ettiği olaylar sırasında Davutoğlu, Destici’yi sakinleştirmeye çalıştı. Destici, daha sonra şenlikleri terk etti. Alanın dışında kurulan bir yörük çadırına oturan Destici, “Madem bu protokolde yerimiz yok, biz bu çadırda otururuz. Biz ev sahibiyiz. Buradaki her çadır bizim” dedi. Davutoğlu’nun konuşması öncesinde sahneye fırlayan bir kişi ise “Mustafa Destici” diye bağırarak kürsüyü tekmeleyip devirdi. Bu olayın ardından sahneye kalabalık bir koruma grubu eşliğinde çıkan Davutoğlu’na tribünlerden de “Emanet Başbakan” diye bağıranlar oldu.

Söğüt şenliklerinde olaylar çıktı | Haber3 Video | Sitene Ekle